Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στα σκαριά το οικοτροφείο ενηλίκων « Άγιος Λάζαρος»
Στα σκαριά το οικοτροφείο ενηλίκων « Άγιος Λάζαρος»

Στα σκαριά το οικοτροφείο ενηλίκων « Άγιος Λάζαρος»

Ξεχωριστή είναι η σημερινή μέρα για το ιδιωτικό Κέντρο Ενηλίκων ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρία) στη Λάρνακα «Άγιος Λάζαρος», καθώς στις 6 το απόγευμα θα τελεστούν τα εγκαίνια της αίθουσας αθλοπαιδιών. Μιας αίθουσας που κτίστηκε με εισφορές ή και εθελοντική εργασία, φίλων του ιδρύματος. Σύμφωνα με τον εκτελούντα χρέη προσωρινού διευθυντή στο Κέντρο, Αλέξη Ζωγράφου, αυτή τη στιγμή στο Κέντρο συμμετέχουν στα τρία του προγράμματα γύρω στα 80 ενήλικα άτομα, ηλικίας από 20 μέχρι και 68 χρονών.
Η δημιουργία της αίθουσας, ανέφερε ο κ. Ζωγράφου, αποτελούσε στόχο και επιδίωξη του Κέντρου εδώ και πολλά χρόνια, καθώς η γυμναστική και η διατήρηση σε καλή φυσική κατάσταση ατόμων ΑμεΑ μιας κάποιας ηλικίας, είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση μιας καλής ποιότητας ζωής. Επιπρόσθετα, κάποια από αυτά τα άτομα φέρουν μαζί τους και κάποιες σωματικές αναπηρίες, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο απαραίτητη την ανάγκη τους για διατήρηση σε μια σχετικά καλή φυσική κατάσταση στις μεγάλες ηλικίες.
Ωστόσο, η απόκτηση κλειστής αίθουσας αθλοπαιδιών δεν είναι η μόνη σημαντική εξέλιξη που θα έχει φέτος το Κέντρο ενηλίκων ΑμεΑ «Άγιος Λάζαρος». Σύμφωνα με τον κ. Ζωγράφου, βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο οι διεργασίες για την ανέγερση του δεύτερου ορόφου του κτηρίου, όπου στεγάζεται το Κέντρο. Στον δεύτερο όροφο προγραμματίζεται να λειτουργήσει το οικοτροφείο του Κέντρου, στο οποίο θα φιλοξενούνται άτομα μεγάλης ηλικίας, θέτοντας τέρμα σε ένα πρόβλημα και μια μεγάλη κοινωνική έλλειψη που υπάρχει σήμερα στη Λάρνακα. Πολλές φορές τα άτομα αυτά δεν έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας σε κατάλληλους χώρους, όταν αποβιώσουν οι γονείς τους.
Οι διεργασίες για τη χρηματοδότηση του έργου βρίσκονται σε καλό δρόμο και δεν αποκλείεται ακόμη και εντός του παρόντος έτους να υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις γύρω από αυτό το θέμα. Σε πρώτο τουλάχιστον στάδιο, στο οικοτροφείο θα φιλοξενούνται μέχρι και 15 ενήλικα άτομα.
Η αίθουσα αθλοπαιδιών του Κέντρου « Άγιος Λάζαρος» θα βοηθήσει μελλοντικά και στην καλύτερη προετοιμασία της ομάδας αθλητών του Κέντρου, οι οποίοι αθλούνται σε ολυμπιακά αθλήματα στην κατηγορία των Παραολυμπιακών Αγωνισμάτων. Αυτή την περίοδο μάλιστα, ομάδα αθλητών του Κέντρου βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι, συμμετέχοντας στους Παγκόσμιους Παραολυμπιακούς Αγώνες με έξι αθλητές, στο σύνολο των 35 συνολικά αθλητών που μετέχουν από την Κύπρο. Δύο αθλητές του Κέντρου εξασφάλισαν χρυσά μετάλλια στους αγώνες. Πρόκειται για τους Έλενα Αντωνίου και Μαρίνο Κυριάκου.
Τα σημερινά εγκαίνια θα τελέσει στις 6 το απόγευμα η υπουργός Εργασίας κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου.
Πηγή: Φιλελύθερος/  Πάμπος Βάσιλας    

Send this to a friend