Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στο τελικό στάδιο, βρίσκεται η αποπεράτωση του πάρκου Κάμειρος, στην περιοχή Μενεού. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα, που έχει αναλάβει, ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού, το οποίο βρίσκεται σε πορεία αποπεράτωσης.

Τα κατασκευαστικά έργα, έχουν ήδη υλοποιηθεί και εντός των ημερών αρχίζει η φύτευση του πάρκου που αναμένεται να είναι εντυπωσιακή και πλούσια. Επίσης σε τελικό στάδιο, βρίσκεται και η τοποθέτηση του παιχνιδότοπου στο πάρκο.

Ο εν λόγω χώρος εφάπτεται του Δημοτικού Σχολείου Μενεού και ο τρόπος σχεδιασμού του, δίνει την δυνατότητα φιλοξενίας διαφόρων δεξιώσεων και εκδηλώσεων στο χώρο. Τέλος, αποτελεί ένα έργο που θα κοσμήσει τον Δήμο και ιδιαίτερα την κοινότητα Μενεού.

 

Συνεχίζεται η εκστρατεία καθαριότητας της πόλης από το Δήμο Λάρνακας, από τα αγριόχορτα σε πεζοδρόμια και δρόμους. Αυτή είναι η πρώτη φάση καθαριότητας των πεζοδρομίων και άλλων χώρων, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα και συνεχίζεται. Η δράση αυτή  εντάσσεσαι στα πλαίσια της προσπάθειας του Δήμου Λάρνακας για βελτίωση των συνθηκών καθημερινής διαβίωσης, αλλά και ευκολότερης διακίνησης μέσα στην πόλη.

 

Ο Δήμος Αθηένου φιλοξένησε πολυμελή αποστολή εκπροσώπων από 23 χώρες, την οποία οργάνωσαν ο Οργανισμός Enterprise Greece, σε συνεργασία με τη Λέσχη Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών και την Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα.

Ο Δήμος Αθηένου τους παρουσίασε την παραδοσιακή παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων και του αθηενίτικου ψωμιού. Επίσης ενημερώθηκαν για τα τέσσερα στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που εγκρίθηκαν για την Αθηένου από την Εθνική Επιτροπή της ΟΥΝΕΣΚΟ και βρίσκονται στον Εθνικό Κατάλογο των στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως το λοκκούμι του γάμου.

 

Και κλείνουμε με μια εκδήλωση. Στις 8:30 σήμερα το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Χειμώνα, παρουσιάζεται το έργο «Το Μπουφάν της Χάρλεϊ ή Πάλι Καλά» του Βασίλη Κατσικονούρη με την Αννίτα Σαντοριναίου. Στη σκηνοθεσία ο Γιώργος Μουαϊμης.

Send this to a friend