Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αγία Νάπα: Aποφασίζουν για τις γουρούνες
Αγία Νάπα: Aποφασίζουν για τις γουρούνες

Αγία Νάπα: Aποφασίζουν για τις γουρούνες

Στη δεύτερη φάση της περνά από αύριο η δημόσια διαβούλευση την οποία, ως γνωστόν, εξήγγειλε ο Δήμος Αγίας Νάπας και αφορά στο θέμα της κυκλοφορίας όλων των τύπων οχημάτων στην Αγία Νάπα. Περισσότερο όμως, σύμφωνα και με τον δήμαρχο Γιάννη Καρούσο, τις τετράτροχες μοτοσυκλέτες (γνωστές και ως γουρούνες), αλλά και τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες. 
Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, μέσα από τη δημόσια διαβούλευση, που λήγει αύριο, κλήθηκαν όλα τα οργανωμένα σύνολα, φορείς, εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι να εκφράσουν τη θέση τους γύρω από το πολύ σημαντικό αυτό θέμα, το οποίο άπτεται πρωτίστως της εικόνας του τουριστικού προϊόντος του δήμου.
«Είναι γνωστό», τόνισε, «πόσα παράπονα έχουμε κάθε χρόνο τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κυρίως, για την κυκλοφορία των συγκεκριμένων κατηγοριών τροχοφόρων στον δήμο. Και επομένως, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, καλέσαμε άπαντες να καταθέσουν τις θέσεις τους μέσα από τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, σε μια τράπεζα σκέψης για το θέμα».
Ακολούθως, ανέφερε ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, το Δημοτικό Συμβούλιο, που αποφάσισε και την πιο πάνω διαδικασία, θα μελετήσει όλες αυτές τις εισηγήσεις και απόψεις, πριν λάβει δραστικές αποφάσεις για το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα. «Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να έχουμε ενώπιόν μας και τις απόψεις και θέσεις και των ίδιων των επιχειρηματιών – ενοικιαστών αυτών των τροχοφόρων και αν δεν το έπραξαν, τους καλώ και τώρα να το πράξουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρούσος.
Σε ερώτησή μας για τους επόμενους χειρισμούς του δήμου και κυρίως εάν θα επιτρέπεται η άνευ οποιωνδήποτε όρων κυκλοφορία τετράτροχων γουρούνων στην Αγία Νάπα το καλοκαίρι που έρχεται, ο κ. Καρούσος ξεκαθάρισε ότι «όποια απόφαση και να παρθεί τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο, αυτή θα ισχύσει από την τουριστική περίοδο του ερχόμενου χρόνου και όχι του φετινού. Ως προς το πού θα κινηθούν οι εισηγήσεις που αναμένεται να τεθούν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι οι σημαντικότερες θα είναι περίπου οι ακόλουθες:
Πλήρης απαγόρευση των τετράτροχων γουρούνων στα όρια του Δήμου της Αγίας Νάπας.
Απαγόρευσή τους σε συγκεκριμένους δρόμους, περιοχές και συγκεκριμένες ώρες
Ένας άλλος συνδυασμός μέτρων που δυνατό να προκύψει και να διαμορφωθεί μέσα από τις εισηγήσεις που έχουν κατατεθεί από τη δημόσια διαβούλευση.

Το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα η οχληρία που προκαλούν

Ο κ. Καρούσος τόνισε ακόμη ότι η απόφαση του δήμου για τη δημόσια διαβούλευση δεν πρέπει να ξενίζει κανένα, αφού με βάση τη γνωστή και από καιρό έρευνα του Δήμου Αγίας Νάπας για την ποιότητα ζωής στον δήμο και τα προβλήματα στον τουρισμό, είχε προκύψει σαφώς ότι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα, για ντόπιους και ξένους, είναι η οχληρία γενικά αλλά και η οχληρία που προκαλούν κατά κύριο λόγο οι «γουρούνες» που οδηγούνται από νεαρούς ξένους τουρίστες.

Και για δεύτερο λόγο, οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες. Σημείωσε επίσης ότι, «η συμμετοχή των κατοίκων της Αγίας Νάπας στη δημόσια διαβούλευση για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε μαζική και αυτός είναι ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας που καταδεικνύει το μέγεθος που έχει λάβει το πρόβλημα κατά τα τελευταία χρόνια».

Επισήμανε ακόμη ότι η Αστυνομία δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέτει ένα τόσο μεγάλο αριθμό αστυνομικών στον δήμο, για να ελέγχει τα προβλήματα, γεγονός που παραπέμπει στην αναγκαιότητα αντιμετώπισής του πάνω σε μια νέα βάση. Ποια ακριβώς θα είναι η μορφή αυτής της νέας βάσης, είναι κάτι που θα προκύψει μέσα από τη δημόσια διαβούλευση, κατέληξε ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας. Στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας να διαμορφώσει και να ανακοινώσει τη θέση του στο πολύ σημαντικό για τον δήμο, αυτό θέμα.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Πάμπος Βάσιλας    

Send this to a friend