Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Που ανοίγουν 500 θέσεις στο δημόσιο
Που ανοίγουν 500 θέσεις στο δημόσιο

Που ανοίγουν 500 θέσεις στο δημόσιο

Τα υπουργεία μεταφορών, εσωτερικών και οικονομικών πήραν τη μεγάλη μερίδα από την αποπαγοποίησητων 495 θέσεων του δημοσίου.

Οι εν λόγω θέσεις είναι πρώτου διορισμού με μισθοδοτικές κλίμακες Α2-5-7, για μη επιστημονικό προσωπικό, Α5 δεύτερη βαθμίδα 7,8 (+1) για τεχνικούς και Α8,10,11 και Α9,11,12 για επιστημονικό προσωπικό.

Προβλέπεται επίσης και η αποπαγοποίηση τριών θέσεων προαγωγής.

Η παγοποίηση όλων αυτών των θέσεων έγινε στο πλαίσιο των μέτρων που είχαν ληφθεί την περίοδο της οικονομικής κρίσης με βάση την κατάθεση σχετικών νομοσχεδίων στη βουλή.

Ποιες θέσεις και υπουργεία αφορούν οι αποπαγοποιήσεις

Με βάση τα στοιχεία του τμήματος διοίκησης και προσωπικού 95 θέσεις από το σύνολο των 495 αφορούν στην εθνική φρουρά.

Οι 50 θέσεις αφορούν ανθυπολοχαγούς και οι 45 λοχίες. Όλες οι θέσεις θα πληρωθούν από απόφοιτους στρατιωτικών σχολών.

Οι υπόλοιπες θέσεις που πρόκειται να αποπαγοποιηθούν αφορούν στη δημόσια υπηρεσία.

Συγκεκριμένα:

Για το υπουργείο μεταφορών προβλέπονται 69 θέσεις εκ των οποίων οι 55 είναι για τα δημόσια έργα, 6 για το τμήμα ηλεκτρονικών επικοινωνιών, άλλες 6 για το τμήμα οδικών μεταφορών και 2 για την πολιτική αεροπορία

Για το υπουργείο εσωτερικών προβλέπονται συνολικά 65 θέσεις εκ των οποίων οι 54 αφορούν στο κτηματολόγιο, 5 στο γραφείο τύπου και πληροφοριών, 3 στη διοίκηση και 3 στην πολιτική άμυνα.

Σε ότι αφορά το υπουργείο οικονομικών το σχετικό αίτημα προβλέπει την αποπαγοποίηση 62 θέσεων.

Οι 20 εξ αυτών αφορούν στα τελωνεία.  Αντίστοιχος αριθμός αφορά στο τμήμα φορολογίας, 12 στο τμήμα δημόσιας διοίκησης και προσωπικού, 6 στη διοίκηση του ΥΠΟΙΚ και 4 στη στατιστική υπηρεσία.

Στο υπουργείο γεωργίας προβλέπεται συνολικά η αποπαγοποίηση 49 θέσεων και οι οποίες κατανέμονται 15 στο τμήμα αναπτύξεως υδάτων, 12 στο τμήμα περιβάλλοντος, 11 στο τμήμα αλιείας, 5 στο τμήμα δασών και 3 στο τμήμα γεωλογικής επισκόπησης.

Στο υπουργείο παιδείας προβλέπεται η αποπαγοποίηση 27 θέσεων που αφορούν στην εκπαιδευτική ψυχολογία.

Σημειώνεται ότι οι θέσεις των εκπαιδευτικών δεν εντάσσονται στην οργανική δομή του δημοσίου, αλλά στην εκπαίδευση.

Στο υπουργείο εργασίας – πρόνοιας προβλέπεται η αποπαγοποίηση 25 θέσεων εκ των οποίων οι 8 αφορούν στο τμήμα εργασίας και οι υπόλοιπες 17 στο ΤΚΑ.

Στο υπουργείο εμπορίου προβλέπεται η αποπαγοποίση 16 θέσεων εκ των οποίων οι 3 αφορούν εξεταστές του τμήματος του επίσημου παραλήπτη.

Στο υπουργείο άμυνας προβλέπεται η αποπαγοποίηση 11 θέσεων, στο υπουργείο δικαιοσύνης 3 θέσεων και στο υφυπουργείο ναυτιλίας 6 θέσεων

Σε ότι αφορά το εναλλάξιμο προσωπικό προβλέπεται η αποπαγοποίηση 70 θέσεων εκ των οποίων οι 50 αφορούν στο γραμματειακό προσωπικό και οι υπόλοιπες 20 στο διοικητικό προσωπικό.

Το σύνολο του εναλλάξιμου προσωπικού απαριθμεί σήμερα περίπου 2624, περιλαμβανομένου και του βοηθητικού προσωπικού.

Το εναλλάξιμο προσωπικό είναι αυτό που στελεχώνει σχεδόν όλη τη δημόσια υπηρεσία και διοικείται από το τμήμα δημόσιας διοίκησης και προσωπικού.

Πέραν των θέσεων αυτών, προτείνεται και η αποπαγοποίηση τριών θέσεων διευθυντή εμπορίου και βιομηχανίας κλίμακας Α15 και μίας θέσης προαγωγής κλίμακας Α11 για λειτουργό εφόρου εταιρειών και επίσημου παραλήπτη.

Υπάρχει επίσης αίτημα για αποπαγοποίηση μίας θέσης προαγωγής στη δικαστική υπηρεσία και μία άλλη θέση επίσης προαγωγής για γραμματειακό λειτουργό στον ΘΟΚ.

Με βάση επίσημα στοιχεία, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 είχαν καταγραφεί 3.936 κενές θέσεις στη δημόσια υπηρεσία οι οποίες αφορούν μόνιμο και έκτακτο προσωπικό.

Send this to a friend