Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αποστολή εκπροσώπων από 23 χώρες φιλοξένησε ο Δήμος Αθηένου
Αποστολή εκπροσώπων από 23 χώρες  φιλοξένησε ο Δήμος Αθηένου

Αποστολή εκπροσώπων από 23 χώρες φιλοξένησε ο Δήμος Αθηένου

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, ο Δήμος Αθηένου φιλοξένησε πολυμελή αποστολή εκπροσώπων από 23 χώρες, την οποία οργάνωσαν ο Οργανισμός Enterprise Greece, σε συνεργασία με τη Λέσχη Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών και την Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα. Από τις 13 μέχρι τις 16 Μαρτίου 2019, η αποστολή επισκέφθηκε στην Κύπρο χώρους όπως το Προεδρικό Μέγαρο, Υπουργεία, Υφυπουργεία και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, πραγματοποιώντας συναντήσεις επιχειρηματικού χαρακτήρα.

Ο Δήμος Αθηένου υποδέχθηκε τους συμμετέχοντες στην αποστολή με δύο κοπέλες με παραδοσιακές Κυπριακές στολές, που έραναν τους επισκέπτες με ροδόσταγμα και τους παρουσίασε την παραδοσιακή παρασκευή των γαλακτοκομικών προϊόντων (χαλλούμι, αναρή) και του αθηενίτικου ψωμιού, στην Πατρική Οικία του Μοναχού Καλλίνικου Σταυροβουνιώτη και στον Παραδοσιακό Αλευρόμυλο «Μύλος του Κάγιαφου». Τα μέλη της αποστολής απόλαυσαν φρέσκο χαλλούμι και αναρή και άλλα εδέσματα, που ευγενώς προσφέρθηκαν από τον Δήμο Αθηένου και ετοιμάσθηκαν από τις εθελόντριες του Δήμου κ. Γεωργία Χατζηθεοχάρους, κ. Γιαννούλλα Χαραλάμπους και κ. Παρασκευή Λουλλή, ενώ πήραν μαζί τους από ένα αθηενίτικο λοκκούμι του γάμου, ενημερωνόμενοι από την Έφορο του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου κ. Νόνη Παπουή για τα τέσσερα στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που εγκρίθηκαν για την Αθηένου από την Εθνική Επιτροπή της ΟΥΝΕΣΚΟ και βρίσκονται στον Εθνικό Κατάλογο των στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως το λοκκούμι του γάμου.

Η αποστολή παρακολούθησε επίσης μέρος των αγώνων ενόργανης γυμναστικής ΑΓΟ, που πραγματοποιούνταν στην Κλειστή Αίθουσα του Γυμνασίου Αθηένου.

Η αποστολή έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Αθηένου κύριο Κυριάκο Καρεκλά για την άριστη φιλοξενία και τη δράση του Δήμου. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές, ιδιαίτερα τον Οργανισμό Enterprise Greece και τη Διευθύντρια Εκδηλώσεων κυρία Βάσω Κίρκου, τον Εμπορικό Σύμβουλο της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα κύριο Ιωσήφ Κυπραίο και τις γυναίκες που συνέβαλαν στην άριστη παρουσίαση της αθηενίτικης παράδοσης και φιλοξενίας.

 

Από τον Δήμο Αθηένου

18/03/2019

 

 

Send this to a friend