Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στους δρόμους σήμερα η Αστυνομία Κύπρου- Ποια παράβαση θα ελέγχει
Στους δρόμους σήμερα η Αστυνομία Κύπρου- Ποια παράβαση θα ελέγχει

Στους δρόμους σήμερα η Αστυνομία Κύπρου- Ποια παράβαση θα ελέγχει

Τη δεύτερη φετινή παγκύπρια εκστρατεία της, για αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών, αρχίζει από σήμερα 18 Μαρτίου, η Αστυνομία Κύπρου.

Η εκστρατεία, θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή, 24 Μαρτίου. Στόχος της είναι η πάταξη των κατά τεκμήριο φονικών φαινομένων της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και κυρίως η ευαισθητοποίηση όλων των οδηγών για την επικινδυνότητα αυτών των φαινομένων.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών αποτελεί μια από τις πρώτες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, στον τόπο μας. Σύμφωνα με τα στατιστικά των τελευταίων χρόνων, (2014 – 2018), ποσοστό 22,27% των θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων στην Κύπρο, οφείλεται στην οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών.

Ουσίες όπως η αλκοόλη και τα ναρκωτικά, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας, που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης, των αντανακλαστικών και των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος εμπλοκής σε τροχαία σύγκρουση.

Και αυτή η εκστρατεία εντάσσεται στις προσπάθειες της Αστυνομίας, για εμπέδωση της ορθής κουλτούρας οδήγησης στον τόπο μας και την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

Send this to a friend