Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Θανατηφόρο δυστύχημα είχαμε χθες με θύμα 52χρονο Σύρο εργάτη, αιτητή πολιτικού ασύλου. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο όχημα που οδηγούσε 83χρονος, από το Μαρώνι, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, οδηγούσε χωρίς κανονική άδεια οδήγησης (εδώ και πάρα πολλά χρόνια), χωρίς ασφάλεια, ενώ το όχημά του ήταν διαγραμμένο. Ήταν κάτοχος μαθητικής άδειας από το 1998…

Το θανατηφόρο δυστύχημα, το δεύτερο μέσα στο 2019 στην επαρχία Λάρνακας, σημειώθηκε χθες γύρω στις 6 το πρωί στο δρόμο Ψεματισμένου – Ζυγίου. Ο άτυχος 52χρονος, κάτοικος Λευκωσίας, οδηγούσε το αυτοκίνητό του με κατεύθυνση το Ζύγι όπου εργαζόταν, όταν σε κάποια στιγμή το διπλοκάμπινο όχημα που οδηγούσε ο 83χρονος εξήλθε από την συμβολή του δρόμου με το Μαρώνι με πρόθεση να κατευθυνθεί προς τον Ψεματισμένο, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με το αυτοκίνητο του 52χρονου. Από την σύγκρουση ο Σύρος κτύπησε στον ανεμοθώρακα του οχήματός του. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο υπεύθυνος της Τροχαίας Λάρνακας Χάρης Χατζηγιασεμή δήλωσε ότι από τα ευρήματα των αστυνομικών στη σκηνή του δυστυχήματος διαπιστώθηκε ότι κανείς από τους δύο οδηγούς δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Ο 83χρονος τραυματίστηκε πιο ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

 

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, πραγματοποιούσαν πτήσεις χθες το μεσημέρι, σε περιοχές της Λάρνακας αλλά και της ελεύθερης Αμμοχώστου, προκαλώντας ανησυχία σε πολίτες. Σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες, τα μαχητικά αεροσκάφη ήταν ορατά από Λάρνακα αλλά και από περιοχές της Ελεύθερης Αμμοχώστου. Τα γαλλικά μαχητικά πραγματοποίησαν πτήσεις σε πολύ χαμηλό ύψος στην περιοχή του Αεροδρομίου Λάρνακας, για αναγνώριση του διαύλου προσγείωσης, στο πλαίσιο της άσκησης. Συγκεκριμένα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άσκηση αναγκαστικής προσγείωσης στην περιοχή, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου, χωρίς να αποκλείονται τέτοιου είδους φαινόμενα να γίνουν ορατά και στο Αεροδρόμιο Πάφου. «Η ΚΔ παραχώρησε διευκολύνσεις σε γαλλικά μαχητικά τα οποία βρίσκονται σε αεροπλανοφόρο στην περιοχή μας».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι άσκηση στην περιοχή πραγματοποιεί και το Ισραήλ η οποία ολοκληρώνεται σήμερα.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, θα παρευρεθεί στις 11.00 στον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Νέας Σαλαμίνας και τουρκοκυπριακής ποδοσφαιρικής ομάδας στην Πύλα, παρά την απόφαση που έλαβε την υστάτη ο Μουσταφά Ακιντζί να μην παραστεί.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε δια του εκπροσώπου του, Μπαρίς Μπουρτζιού, ότι θα παρευρεθεί στον αγώνα, μόνο αν αυτός διεξαχθεί στη νεκρή ζώνη και όχι σε γήπεδο στις ελεύθερες περιοχές.***  Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι από την αρχή η διευθέτηση ήταν για το γήπεδο της Πύλας και ότι στη νεκρή ζώνη δεν υπάρχει γήπεδο.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσκλήθηκε από την αρχή σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο της Πύλας και απάντησε θετικά στην πρόσκληση.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταστήσει σαφές ότι μερικές ώρες πριν τον αγώνα δεν μπορούν να κάνουν άλλες διευθετήσεις.

Τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου που θα αποτελέσει και την κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης, θα παρακολουθήσουν επίσης, διπλωμάτες, αθλητές, εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οικογένειες και παιδιά. Είναι ο δεύτερος αγώνας, που διεξάγεται σε διάστημα 64 χρόνων.

Ο πρώτος δικοινοτικός ποδοσφαιρικός αγώνας πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2005 στην Αμμόχωστο.

 

Στις 8:30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, ο ΘΟΚ – Νέα Σκηνή, παρουσιάζει το έργο «Η αρρώστια της νιότης» του Φέρντιναντ Μπρούκνερ. Σκηνοθεσία: Αλίκη Δανέζη Κνούτσεν. Είσοδος €12 & €6 (για άτομα κάτω των 25 ετών, άνεργους, συνταξιούχους). Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανήλικους θεατές.

 

 

Send this to a friend