Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εξαιρετικά σοβαρό είναι το πρόβλημα διάβρωσης των παραλιών της επαρχίας Λάρνακας, με τη μεγαλύτερη ζημιά να εντοπίζεται στις περιοχές Βορόκληνης και Περβολιών. Το θέμα τέθηκε από την ΕΤΑΠ Λάρνακας και ενώπιον της Υπουργού Μεταφορών, καθότι πρόκειται για ένα ζήτημα του οποίου η επίλυση επείγει.

Πέραν των προφανών προβλημάτων που δημιουργούνται σε παρακείμενα ξενοδοχεία, κατοικίες και περιουσίες, η διάβρωση καταστρέφει και τον πρώτο παράγοντα προσέλκυσης τουρισμού στο νησί μας.

Συγκεκριμένα, η Βορόκληνη, η οποία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες τουριστικές περιοχές της Περιφέρειας Λάρνακας, έχει απωλέσει μέχρι σήμερα πέραν των 23 μέτρων παραλίας.

Όσον αφορά τα Περβόλια, το παραλιακό μέτωπο της Κοινότητας έχει μειωθεί κατά 20 μέτρα περίπου, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη κατασκευαστεί έξι κυματοθραύστες.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και τα Κοινοτικά Συμβούλια Βορόκληνης και Περβολιών ζητούν από το κράτος να προχωρήσει τάχιστα στη δημιουργία των νέων κυματοθραυστών στις υπό αναφορά περιοχές συμφώνως και με τη σχετική Μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

 

Τεράστιο είναι το πρόβλημα στην κοινότητα Αγγλισίδων σε σχέση με την πληρότητα που παρουσιάζει το κοιμητήριο. Ο βουλευτής Λάρνακας Χρίστος Ορφανίδης κατάγγειλε ότι οι προσπάθειες του κοινοτικού συμβουλίου τα τελευταία χρόνια για επέκταση του υφιστάμενου κοιμητηρίου δεν καρποφόρησαν, εξαιτίας της κωλυσιεργίας που παρατηρείται. Γι’ αυτό ζήτησε κοινοβουλευτική ενημέρωση από το ΥΠΕΣ ως προς τις ενέργειες που έγιναν για επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης αναφέρει ότι οι αρχικές προσπάθειες δεν είχαν θετική κατάληξη, λόγω της ισχύουσας πολιτικής περί διαχείρισης τ/κ περιουσιών. Ωστόσο, μετά από εκ νέου διαβουλεύσεις και σε συνεννόηση με το ΥΠΕΣ, ο Έπαρχος Λάρνακας συγκάλεσε συντονιστική σύσκεψη με το κτηματολόγιο και το κοινοτικό συμβούλιο κι ετοιμάστηκε ολοκληρωμένη πρόταση ανταλλαγής του τ/κ τεμαχίου με αντίστοιχη ίσης αξίας κρατική γη.

Η σχετική διαδικασία βρίσκεται σ’ εξέλιξη και αναμένεται η λήψη τελικής απόφασης από την αρμόδια υπουργική επιτροπή».

 

 

Σήμερα Δευτέρα στις 8:00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, έχουμε τους 30ους Παγκύπριους Σχολικούς Αγώνες Θεάτρου, από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας με τίτλο«To Ρέκβιεμ της Τερεζίν», έργο των αποφοίτων της Σχολής Θεάτρου Δήλου Δήμητρας Χατούπη. Σκηνοθεσία: Ραμίρο Ραμίρεζ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

 

Send this to a friend