Home ΛΑΡΝΑΚΑ Θα έχουμε δημιουργία νέων κυματοθραυστών σε παραλίες στη Λάρνακα;
Θα έχουμε δημιουργία νέων κυματοθραυστών σε παραλίες στη Λάρνακα;

Θα έχουμε δημιουργία νέων κυματοθραυστών σε παραλίες στη Λάρνακα;

Τη δημιουργία νέων κυματοθραυστών με στόχο τον περιορισμό της διάβρωσης των παραλιών Βορόκληνης και Περβολιών, ζητά από το κράτος η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας  αναφέρεται ότι «το πρόβλημα διάβρωσης των παραλιών της επαρχίας Λάρνακας είναι εξαιρετικά σοβαρό, με τη μεγαλύτερη ζημιά να εντοπίζεται στις περιοχές Βορόκληνης και Περβολιών. Το θέμα είχε τεθεί από την Εταιρεία ενώπιον της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων καθότι πρόκειται για ένα ζήτημα του οποίου η επίλυση επείγει».

Προστίθεται ότι «πέραν των προφανών προβλημάτων που δημιουργούνται σε παρακείμενα ξενοδοχεία, κατοικίες και περιουσίες, η διάβρωση καταστρέφει και τον πρώτο παράγοντα προσέλκυσης τουρισμού στο νησί μας, δηλαδή τις παραλίες. Συγκεκριμένα, η Βορόκληνη, η οποία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες τουριστικές περιοχές της Περιφέρειας Λάρνακας, έχει απωλέσει μέχρι σήμερα πέραν των 23 μέτρων παραλίας».

Οσον αφορά στα Περβόλια, το παραλιακό μέτωπο της Κοινότητας έχει μειωθεί κατά 20 μέτρα περίπου λόγω της διάβρωσης, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη κατασκευαστεί έξι κυματοθραύστες.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και τα Κοινοτικά Συμβούλια Βορόκληνης και Περβολιών, συνεχίζει η ανακοίνωση «ζητούν από το κράτος να προχωρήσει τάχιστα στη δημιουργία των νέων κυματοθραυστών στις υπό αναφορά περιοχές σύμφωνα και με τη σχετική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στην ακτή Βορόκληνης υπολείπεται η κατασκευή επτά ακόμη κυματοθραυστών συν η ανακατασκευή ακόμη τριών και στα Περβόλια ακόμη εννέα».

Σημειώνεται ακόμα ότι «δεδομένου πως δεν υπάρχει η δυνατότητα ποσοστιαίας συνεισφοράς από τα Κοινοτικά Συμβούλια για την υλοποίηση του έργου και έχοντας υπόψη ότι η προστασία των ακτών αποτελεί εθνικό καθήκον του κράτους, θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη συμπερίληψη του υπό αναφορά έργου στους κρατικούς προϋπολογισμούς».

ΚΥΠΕ

Send this to a friend