Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Blue Air στον ACTIVE: Δεν διαθέτουμε MAX 8
Blue Air στον ACTIVE: Δεν διαθέτουμε MAX 8

Blue Air στον ACTIVE: Δεν διαθέτουμε MAX 8

Δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίες για το στόλο της Blue Air ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Αντώνης Ορθοδόξου, επιβεβαιώνοντας την ίδια ώρα τις πληροφορίες για την αγορά των επίμαχων αεροσκαφών MAX 8.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ατζέντα» στον ACTIVE, ο κ. Ορθοδόξου αναφέρθηκε στην παραγγελία της εταιρείας προς την Boeing για 12 αεροσκάφη τύπου MAX 8, με την παράδοση του πρώτου να είχε προγραμματιστεί για το τέλος του 2ου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Σημείωσε παράλληλα ότι σήμερα η Blue Air, δεν διαθέτει στο στόλος της αυτού τύπου αεροσκάφη.
«Αυτή τη στιγμή ο στόλος που διαθέτει η εταιρεία περιλαμβάνει μοντέλα 737 – 300, 400, 500, 700 και 800 (new generation). Δεν υπάρχουν στο στόλο της MAX 8 και MAX 9. Στην Κύπρο όλες οι στάσεις που γίνονται είναι από το μοντέλο 737. Η Blue Air έχει παραγγείλει 12 αεροπλάνα, δεν θα έλεγα είναι μεγάλη παραγγελία. Αυτή τη στιγμή, βάση των συμβολαίων θα έπρεπε να παραδοθούν αυτά τα αεροπλάνα προς το τέλος του 2ου τριμήνου, φέτος το καλοκαίρι».
Όσον αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις και για τις αποφάσεις που θα πρέπει να παρθούν σχετικά με αυτά τα αεροπλάνα, ο κ. Ορθοδόξου ανέφερε πως θα πρέπει να αναμένουμε από την Boeing.
«Για την ώρα δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια. Νομίζω είναι νωρίς για να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα. Μετά από τις ευρωπαϊκές οδηγίες και αμερικάνικες οδηγίες, οι πολιτικές αεροπορίες έχουν αποφασίσει την καθήλωση αυτών των αεροσκαφών» πρόσθεσε.
Όσον αφορά την παραγγελία της Blue Air και κατά πόσο επηρεάζεται από αυτές τις εξελίξεις ανέφερε ότι γίνονται κάποιες ενέργειες για να αναπληρωθεί ο στόλος αλλά επειδή φέτος θα παραδιδόταν μόνο το ένα από τα 12 αεροσκάφη και τα υπόλοιπα τα επόμενα χρόνια, είναι πολύ εύκολο να αναπληρωθεί ο στόλος.
«Το σίγουρο είναι ότι η Blue Air δεν διαθέτει αυτό το τύπο αεροπλάνων» κατέληξε.

Send this to a friend