Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σπείρα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών, που δρα σ’ όλη την Κύπρο εκτιμά η ΥΚΑΝ ότι κρύβεται πίσω από την κατάσχεση περίπου 16 κιλών κοκαΐνης και την σύλληψη του 25χρονου Π.Α., από την επαρχία Λάρνακας, ο οποίος παρέλαβε τα δύο χαρτοκιβώτια με τα ναρκωτικά.

Ο νεαρός οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκε για οκτώ μέρες, την ώρα που η ΥΚΑΝ αναζητεί τα άτομα που τον έστειλαν να παραλάβει τα ύποπτα κιβώτια και τους προμηθευτές της κοκαΐνης. Για τον σκοπό αυτό, οι εξετάσεις της Αστυνομίας θα επεκταθούν και στο εξωτερικό και για αυτό, θα ζητηθεί η βοήθεια της Europol, καθότι τα κιβώτια με την κοκαΐνη στάλθηκαν στην Κύπρο από ευρωπαϊκή χώρα.

 

Σε μουσείο θα μετατραπεί η οικία στην Ορά, όπου σκοτώθηκε ο ήρωας του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59 Πετράκης Κυπριανού. Η προκήρυξη των προσφορών για τα έργα αναμένεται να γίνει εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Το αίτημα του Κ.Σ. Οράς αφορά τη συντήρηση, αναστήλωση και μετατροπή σε μουσειακό χώρο της οικίας όπου σκοτώθηκε από τους Άγγλους ο Π. Κυπριανού.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ήδη το πιο πάνω αίτημα αξιολογήθηκε από την Επαρχιακή Διοίκηση Λ/κας και κατόπιν διαβούλευσης με την Ελεγκτική Υπηρεσία κλήθηκε το κοινοτικό συμβούλιο να υπογράψει εκ νέου σύμβαση με το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ (Σ.Ι.Μ.Α.Ε.), καθώς επίσης να προβεί σε μια σειρά άλλων ενεργειών, προκειμένου να καταστεί εφικτή και συμβατή η συμπερίληψη του έργου στον αναπτυξιακό προϋπολογισμό της κοινότητας.

Μετά από οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών αποφασίστηκε όπως το έργο υλοποιηθεί με δαπάνη που θα επιμεριστούν το κοινοτικό συμβούλιο, το Σ.Ι.Μ.Α.Ε και η Επαρχιακή Διοίκηση Λ/κας μέσω του αναπτυξιακού προϋπολογισμού της κοινότητας.

 

Στις 8:30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Χειμώνα, παρουσιάζεται η μουσικοχορευτική παράσταση «Τango» με το Tiempos Viejos Quintet. Χορεύουν: Shalom Volchok, Γιώτα Μπελεγράτη H είσοδος είναι 12 ευρώ.

 

 

Send this to a friend