Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα Master Class με τον Τιμολέων Διαμαντή
Πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα Master Class με τον Τιμολέων Διαμαντή

Πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα Master Class με τον Τιμολέων Διαμαντή

Ο περσινός νικητής του Masterchef Τιμολέων Διαμαντής επισκέφτηκε για ακόμη μια φορά την Λευκωσία, ώστε να διδάξει την τέχνη της Μαγειρικής σε πρωτοετής και δευτεροετής φοιτητές γνωστού Κολεγίου. Σε ένα masterclass, το οποίο διήρκησε δύο ώρες, ο γνωστός σεφ δημιούργησε δύο πιάτα με τη βοήθεια των φοιτητών του American College.

 

 

Το πρώτο πιάτο ήταν Μοσχάρι με κρέμα κατσαμάκι, σάλτσα από πετιμέζι, κρεμμυδάκια στιφάδο και πίκλα μανιταριού. Μάλιστα, η συγκεκριμένη συνταγή παρουσιάστηκε από τον ίδιο σε δοκιμασία αποχώρησης του φετινού διαγωνισμού. Το πετιμέζι και η κρέμα κατσαμάκι είναι φόρος τιμής στο Πήλιο, τον τόπο καταγωγής του Τιμολέων και είναι γεύσεις, οι οποίες ταιριάζουν την Κυπριακή κουζίνα.

 

 

 

Στο δεύτερο πιάτο ο Τιμολέων ήθελε να δείξει στους φοιτητές πως στην κουζίνα τίποτε δεν χρειάζεται να πεταχτεί και πως τα πάντα μπορούν να αποκτήσουν αξία, αρκεί να τα μεταχειριζόμαστε σωστά. Έτσι οι τηγανιτοί εγκέφαλοι γαρίδας με σάλτσα ντομάτας- μαύρου σκόρδου, φρέσκο τυρί και κρέμα αντζούγιας ήταν σίγουρα το πιάτο το οποίο εντυπωσίασε όλους του παρευρισκόμενους, τόσο για τις απαιτούμενες τεχνικές και τόσο για την απαράμιλλη γεύση τους.

 

Αυτό ήταν το τρίτο σεμινάριο του Τιμολέων στην Κύπρο με την οποία πλέον έχει αποκτήσει στενούς δεσμούς. «Ευχαριστώ πολύ για τη ζεστή φιλοξενία και ανυπομονώ να ξαναέρθω με νέες συνταγές και ιδέες.»

Send this to a friend