Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Υπηρεσίες του κράτους μετά από κλήση για πιθανή απώλεια υγραερίου σε οικία στην επαρχία Λάρνακας. Εντός της οικίας βρισκόταν εννεαμελής οικογένεια (3 σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και οι υπόλοιποι 6 με ζαλάδες).

Όλα τα άτομα μεταφέρθηκαν στο ΤΑΕΠ Νοσοκομείων Λεμεσού και Λάρνακας με ασθενοφόρα για εξετάσεις.

Μετά από έρευνα που έκανε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και από τις ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκαν οι επηρεαζόμενοι, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε απώλεια υγραερίου, αλλά παραγωγή μονοξείδιου του άνθρακα, καθότι εντός της περίκλειστης οικίας βρίσκονταν αναμμένα για αρκετές ώρες τζάκι και θερμάστρα υγραερίου».

 

 25χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης και προκάλεσε οδική σύγκρουση. Η καταγγελία λήφθηκε στην Αστυνομία από 59χρονο, ότι ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο του, στο ύψος του κυκλικού κόμβου Ριζοελιάς, δεύτερο αυτοκίνητο τον χτύπησε στην δεξιά πλευρά του οχήματος του και εγκατέλειψε τη σκηνή. Μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων Αρχηγείου, εντόπισαν και ανέκοψαν το εν λόγω όχημα λίγη ώρα αργότερα, στην περιοχή του Αγίου Τύχωνα, όπου διαπιστώθηκε ότι οδηγός ήταν 25χρονος. Υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοτέστ με θετική ένδειξη. Συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση. Από τη σύγκρουση δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

 

Συνεχίζονται από το Δήμο Λάρνακας, οι συστηματικοί ψεκασμοί, για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη. Οι έλεγχοι και  οι ψεκασμοί ξεκίνησαν και συνεχίζονται από τον Ιανουάριο από συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας, χρησιμοποιώντας τα εγκεκριμένα κατά περιοχή εντομοκτόνα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις περιοχές των Αλυκών, όπου συνήθως παρατηρείται μεγάλη εκκόλαψη εντόμων, με τη χρήση βιολογικών εντομοκτόνων, λόγω του ότι είναι προστατευόμενη περιοχή.  Λόγω της φετινής πολυομβρίας και της υπερχείλισης των Αλυκών, παρατηρείται μεγάλη αύξηση στους πληθυσμούς των κουνουπιών.

Στόχος του Δήμου είναι η μείωση του αριθμού των εντόμων, ώστε να μην προκαλείται οχληρία στους δημότες και στους επισκέπτες.

 Παράλληλα ο Δήμος, προγραμματίζει την αποστράγγιση μικρών χώρων που περιέχουν νερό της βροχής για να περιορίσουν την εκκόλαψη των κουνουπιών.

 Παρατηρείται όμως το φαινόμενο να εκκολάπτονται κουνούπια σε μικρές ποσότητες στάσιμου νερού σε αυλές υποστατικών και οικιών. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Λάρνακας καλεί το κοινό όπως λαμβάνει και τα δικά του μέτρα για πρόληψη της εκκόλαψης κουνουπιών.

 

Στις 7:15 το βράδυ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, διοργανώνει την 11η του διάλεξη με θέμα: «Ένας νέος κόσμος: γνώσεις, δεξιότητες, ευκαιρίες».

Εισηγητής: Παναγιώτης Σεντόνας, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Send this to a friend