Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το Χάρολντ Και Μωντ στη Λάρνακα
Το Χάρολντ Και Μωντ στη Λάρνακα

Το Χάρολντ Και Μωντ στη Λάρνακα

Η ρομαντική κωμωδία «Χάρολντ και Μωντ» του ανατρεπτικού συγγραφέα Κόλιν Χίγγινς ταξιδεύει στη Λάρνακα, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 7.00 μ.μ.
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22312940, 22421609

Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει η Δέσποινα Μπεμπεδέλη η οποία υποδύεται και το ρόλο της Μωντ.

Ένα έργο για τον έρωτα, τη μοναξιά και τις
σχέσεις των σημερινών νέων με τη παλιότερη γενιά.

Ένας από τους πλέον αναπάντεχους και ειλικρινείς έρωτες στην ιστορία του θεάτρου σε ένα έργο που αψηφά την ιδέα του θανάτου και απετέλεσε «φάρο» για μία ολόκληρη γενιά στη δεκαετία του ’70. Τρυφερό και αστείο αλλά ταυτόχρονα δραματικό και συγκινητικό, έχει αγγίξει την ψυχή του κοινού όποτε και όπου και αν ανέβηκε.

Η ιστορία των Χάρολντ και Μωντ γίνεται σύμβολο αγάπης για τον άνθρωπο. Τον ελεύθερο, ποιητικό άνθρωπο. Και ταυτόχρονα γίνεται μήνυμα πράξης για το μέλλον: «Ν’ αγαπάς…», αυτά είναι τα τελευταία λόγια της Μωντ.

Υπόθεση του έργου:
Πρόκειται για τη συγκινητική σχέση ενός απελπισμένου εφήβου με μία «σούπερ γιαγιά». Όταν ο Χάρολντ συναντά την «αναρχική» Μωντ σε μια κηδεία, γίνονται φίλοι και η ζωή του αλλάζει ολοκληρωτικά. Η Μωντ θα αποκαλύψει στον Χάρολντ τις προοπτικές και αποχρώσεις που μπορεί να αποκτήσει η καθημερινότητά του.

Η Μωντ, λειτουργώντας ως ψυχίατρος, εξομολογητής και μητρικό σύμβολο, καταφέρνει να μεταδώσει αισιοδοξία και πίστη σ’ ένα νέο παιδί που αδυνατεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του και να του μεταβιβάσει την τεράστια αγάπη της για ζωή.

Το «Χάρολντ και Μωντ» είναι ένα έργο για τον έρωτα και τη μοναξιά, για τις σχέσεις των σημερινών νέων με την παλιότερη γενιά, για την έλλειψη επικοινωνίας και τη μανία των ανθρώπων να χτίζουν τοίχους απομόνωσης αντί για γέφυρες επαφής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ

Σκηνοθεσία: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΕΜΠΕΔΕΛΗ

Σκηνικά/Κοστούμια: ΛΑΚΗΣ ΓΕΝΕΘΛΗΣ

Μουσική: ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ

Βοηθός Σκηνοθέτη: ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Βοηθός Σκηνογράφου: ΜΙΚΑΕΛΛΑ ΚΑΣΙΝΟΥ

Σχεδιασμός Φωτισμού: ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΔΗΣ

Photo|Αφίσα: ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΤΑΛΙΩΤΗΣ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΕΜΠΕΔΕΛΗ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΥΚΑΡΙΔΟΥ, ΦΩΤΙΟΣ ΦΩΤΙΟΥ, ΣΠΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΜΑΡΙΑ ΦΙΑΚΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΖΗΛΙΕΡΗΣ, ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΖΑΚΑΣ, ΠΟΛΥΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, ΕΦΗ ΠΕΖΙΡΚΙΑΝΙΔΟΥ.

Παραστάσεις:

ΛΑΡΝΑΚΑ, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας
24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 στις 7.00 μ.μ.

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22312940, 22421609

Send this to a friend