Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΥΠΡΟΣ: Κατάντια εκπαιδευτικού συστήματος – Μέχρι και 600 ευρώ τον μήνα για ιδιαίτερα
ΚΥΠΡΟΣ: Κατάντια εκπαιδευτικού συστήματος – Μέχρι και 600 ευρώ τον μήνα για ιδιαίτερα

ΚΥΠΡΟΣ: Κατάντια εκπαιδευτικού συστήματος – Μέχρι και 600 ευρώ τον μήνα για ιδιαίτερα

Θλιβερά –για την κυπριακή κοινωνία- στατιστικά στοιχεία παρουσιάζει σε δημοσίευμά της η Financial Mirror.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην Κύπρο ξοδεύονται 100 εκατομμύρια τον χρόνο σε ιδιαίτερα μαθήματα, με κάποιες οικογένειες να διαθέτουν μηνιαίο κονδύλι μέχρι και 600 ευρώ!

«Με τους μαθητές να φοιτούν σε φροντιστήρια για να ετοιμαστούν καλύτερα για τις τελικές εξετάσεις τους και εξετάσεις εισόδου στα πανεπιστήμια και άλλους να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα για να βελτιώσουν βαθμούς, μια ολόκληρη σκιώδης βιομηχανία έχει μορφοποιηθεί γύρω από την αποτυχία των κρατικών εκπαιδευτηρίων» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ, στο οποίο προστίθεται: «Σε δηλώσεις που έκανε στην Financial Mirror ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, είπε ότι 80-100 εκατομμύρια τον χρόνο δίδονται από γονείς σε ιδιωτικά ινστιτούτα μόνο και μόνο για να ετοιμαστούν σωστά τα παιδιά».

«Πρόσθεσε ότι η αδυναμία του εκπαιδευτικού συστήματος αντικατοπτρίζεται στις επιδόσεις των μαθητών και στη φιλοσοφία τους, μόλις εισέλθουν στα πανεπιστήμια».

Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το 2018 το κράτος συνέλλεξε 1.4 εκατομμύρια ως φόρο από ιδιωτικά ινστιτούτα, κάτι που υποδεικνύει ότι υπάρχει μια τεράστια στροφή προς παράνομα ή μη εγγεγραμμένα ινστιτούτα.

Send this to a friend