Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η Αραδίππου βράβευσε αθλητές και ομάδες του Δήμου που διακρίθηκαν το 2018
Η Αραδίππου βράβευσε αθλητές και ομάδες του Δήμου που διακρίθηκαν το 2018

Η Αραδίππου βράβευσε αθλητές και ομάδες του Δήμου που διακρίθηκαν το 2018

Tους αθλητές και ομάδες που διακρίθηκαν κατά την αθλητική περίοδο 2018 βράβευσε ο Δήμος Αραδίππου.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος ανέφερε πως «οι δημότες Αραδίππου έχουν μια μακρόχρονη, σημαντική συμμετοχή και πορεία στα αθλητικά δρώμενα της Κύπρου».

Εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι στην εκδήλωση «έχουν ξεχωριστή παρουσία και θα τιμηθούν αθλητές που με τις διακρίσεις και τις επιτυχίες τους τιμούν και προβάλλουν την Κύπρο διεθνώς. Είναι οι πρωταθλητές και πρωτοπόροι του κυπριακού αθλητισμού, οι οποίοι αποτελούν πρότυπα για τους νεώτερους, αλλά και για τον κάθε Κύπριο πολίτη».

Ο κ. Μιχαηλίδης συνεχάρη «την Επιτροπή Νεολαίας του Δήμου Αραδίππου για την απόφαση της να βραβεύσει τους αθλητές, νικητές της ζωής των Ειδικών Ολυμπιακών», ενώ συγχαρητήρια έδωσε και στην Ομοσπονδία των Ειδικών Ολυμπιακών, η οποία όπως είπε, «συμβάλλει με κάθε τρόπο στον αθλητισμό ατόμων με ειδικές ανάγκες και μέσω αυτού στην κοινωνία, προσφέροντας ώθηση στην ανάγκη του ανθρώπου να αγωνίζεται να ξεπεράσει τον εαυτό του και τις δυσκολίες του και να καταξιώνεται μέσα από τη συμμετοχή του».

Ταυτόχρονα, τόνισε «ιδιαίτερα το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία ο ΚΟΑ θεωρεί σημαντικό εταίρο στον τομέα του αθλητισμού», σημειώνοντας πως ο Οργανισμός «αναγνωρίζει και εκτιμά το έργο που επιτελεί ο Δήμος Αραδίππου, με τον οποίο έχει στενή και αγαστή συνεργασία, ενώ συνεχάρη τους δημότες Αραδίππου για την ενεργό συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους (ΑΓΟ).

Ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι οι διακριθέντες αθλητές και ομάδες «χάρισαν στον Δήμο ακόμα μια χρονιά επιτυχίες και συγκινήσεις».

Αναφερόμενος στην εκδήλωση είπε πως «έχει καταστεί θεσμός, αφού είναι μια γιορτή του αθλητισμού, η αναγνώριση της σκληρής προσπάθειας και διοργανώνεται για υλοποίηση του κεντρικού στόχου που είναι η ανάδειξη μιας άλλης διάστασης του αθλητισμού, αυτής της συμμετοχής και της προσπάθειας. Ο Δήμος Αραδίππου με σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών στηρίζει και ενθαρρύνει, με όλους τους δυνατούς τρόπους την αθλητική δραστηριότητα στην περιοχή» είπε και σημείωσε πως «θεωρούμε χρέος την επιβράβευση των επιτυχιών των αθλητών μας, όχι μόνο γιατί την αξίζουν αλλά γιατί έτσι στέλνουμε ένα πολύ δυνατό, θετικό μήνυμα και στους υπόλοιπους νέους μας».

Ο κ. Ευαγγελίδης ευχήθηκε στον Πρόεδρο του ΚΟΑ «κάθε επιτυχία στο έργο που ανέλαβε» και εξέφρασε ικανοποίηση γιατί όπως είπε «στις προτεραιότητες του έθεσε την περαιτέρω προαγωγή του αθλητισμού σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο».

Ανέφερε ακόμα ότι «οι διάφοροι όμιλοι, σύλλογοι και εκπαιδευτήρια της Αραδίππου, με τη συνεργασία πολλών ευαισθητοποιημένων δημοτών, υπηρετούν τον αθλητισμό προσελκύοντας όλο και περισσότερους νέους σε μια υγιή ενασχόληση η οποία εμψυχώνει, δοκιμάζει την αντοχή, διδάσκει την υπομονή και την πειθαρχία και αναδεικνύει την αγωνιστικότητα και τη συμμετοχή στα κοινά».

Απευθυνόμενος στους αθλητές και ομάδες που βραβεύθηκαν ο Δήμαρχος είπε ότι «δικαιούνται να νοιώθουν τιμή και περηφάνια για τις επιδόσεις τους», πρόσθεσε πως η Αραδίππου αναγνωρίζει την αριστεία και τους κάλεσε «να συνεχίσουν να προσπαθούν και να παλεύουν για περισσότερες λαμπρότερες διακρίσεις στο μέλλον».

Σημείωσε ακόμα ότι οι βραβευθέντες δεν κέρδισαν απλώς μετάλλια και διακρίσεις που έκαναν τον Δήμο Αραδίππου περήφανο, «εκπροσώπησαν το αρχαίο πνεύμα, του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού» και τίμησαν «αρχές και αξίες στις οποίες θεμελιώνεται ο πολιτισμός και η ιστορία της Κύπρου, αρχές και αξίες που εμπνέουν διαχρονικά τον άνθρωπο».

Στην τελετή βραβεύθηκαν παιδιά των Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων, αντισφαίρισης, ποδοσφαίρου, χειροσφαίρισης, τοξοβολίας, κανό, σκάκι, κολύμβησης, υδατοσφαίρισης, ενόργανης γυμναστικής, τζούντο, τάε κβο ντο, πάλης, καράτε και Muay Thay.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Send this to a friend