Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τέσσερα χρόνια μετά το φοβερό bullying η Ραφαέλα στέλνει ηχηρό μήνυμα
Τέσσερα χρόνια μετά το φοβερό bullying η Ραφαέλα στέλνει ηχηρό μήνυμα

Τέσσερα χρόνια μετά το φοβερό bullying η Ραφαέλα στέλνει ηχηρό μήνυμα

«Τελικά όλα για κάποιον λόγο γίνονται» – Είχε χάσει 53 ολόκληρα κιλά πριν από δύο χρόνια – Η παχυσαρκία την οδήγησε να βρει τον δρόμο της

Της Άντρης Θρασυβούλου

Πριν από δύο χρόνια η Ραφαέλα από τη Λάρνακα είχε ανοίξει την καρδιά της δημόσια και προέβη σε μια κατάθεση ψυχής. Είχε μιλήσει για το φοβερό bullying που είχε δεχθεί όταν φοιτούσε στο Γυμνάσιο λόγω παχυσαρκίας. Σε ηλικία 16 ετών, η ζυγαριά της έδειχνε 110 κιλά. Από την Α’ Γυμνασίου ξεκίνησε να δέχεται σκληρό bullying από τους συμμαθητές χωρίς να μιλά σε κανέναν για όλα όσα βίωνε.

«Αντιμετώπισα τόσο πολύ bullying που με έκαναν να μισήσω τη ζωή μου», μας έλεγε τότε η Ραφαέλα.

rafaelakentrik

Μέχρι τη στιγμή που έχασε 53 ολόκληρα κιλά και αποφάσισε να ανοίξει την καρδιά της αντιμετωπίζοντας τους μεγαλύτερους της φόβους.

Tέσσερα χρόνια μετά τα όσα πέρασε, μιλά στο Newsbomb για το πόσο αναγκαίο είναι τα θύματα bullying να σπάσουν τη σιωπή τους και για το πώς η παχυσαρκία την οδήγησε στο επάγγελμα που έχει επιλέξει.

«Μου έκανε πολύ καλό που βγήκα και τα είπα! Όσο τα είχα μέσα μου με πονούσαν,όταν τα είπα ένιωσα μια ανακούφιση και δέχθηκα βοήθεια απο όλους. Βοήθησα παιδιά που είχαν προβλήματα με παχυσαρκία και bullying! Όσα δεν έλεγα παλιά βγήκα και τα είπα…» αναφέρει η Ραφαέλα στέλνοντας μήνυμα σε όλα τα παιδιά που δέχονται bullying να μιλάνε. «Να το λένε! Για να λάβουν βοήθεια και να μην ζήσουν όσα έζησα εγώ και χειρότερα».

Η περιπέτεια της την πείσμωσε

Στα 20 της χρόνια, η Ραφαέλα έχει στραφεί προς την υγεινή διατροφή και τη γυμναστική επιλέγοντας ν’ ακολουθήσει τον δρόμο της instructor διάφορων προγραμμάτων σε γυμναστήρια ενώ τον Σεπτέμβριο θα γίνει και επίσημα personal trainer.

«Ξεκίνησα να αναλαμβάνω τάξεις στα γυμναστήρια .. κάνω bodypump που είναι μάθημα με βάρη και bodycombat που εχει να κάνει με αερόβια προπόνηση. Αυτά τα μαθήματα με έκαναν να αγαπήσω την γυμναστική.Σ’ ένα μάθημα μπορείς να χάσεις έως και 500-800 θερμίδες και να νιώσεις πως έχεις ξεπεράσει τα όρια σου. Η περιπέτεια που έζησα με έκανε να αγαπήσω αφάνταστα τη γυμναστική και την υγιεινή διατροφή. Εννοείται πως ήταν ένας από τους λόγους που παίρνω αυτόν τον δρόμο. Τελικά όλα για κάποιον λόγο γίνονται και το παρελθόν με έκανε ν’ αγαπήσω όλα αυτά που κάνω σήμερα. Η γυμναστική είναι ο καλύτερος ψυχολόγος. Για μένα μια κακή ημέρα γίνεται πολύ καλή με το να πάω στο γυμναστήριο. Μου προσφέρει αυτοπεποίθηση, ευτυχία, ηρεμία και καλή διάθεση».

Πηγή: newsbomb.com.cy

Send this to a friend