Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εμφάνισης γρίπης Β
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εμφάνισης γρίπης Β

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εμφάνισης γρίπης Β

Δεν αποκλείει ενδεχόμενο να υπάρξει και γρίπη Β ο επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης. Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Συχνότητα» στον ACTIVE εξήγησε πως ακόμη δεν υπάρχει γρίπη Β, αλλά είναι μία πιθανότητα που δεν μπορεί να αποκλειστεί, χωρίς βέβαια να πρέπει να προκληθεί πανικός στον κόσμο.
Εξήγησε βέβαια πως στην πραγματικότητα αυτά συμβαίνουν με τον ιό της εποχικής γρίπης. «Είναι σαν ένα παιχνίδι», εξήγησε. «Τις πρώτες βδομάδες κυρίαρχος του κορμού της γρίπης είναι η “Α” και προς το τέλος όταν αυτή έχει ήδη χτυπήσει σε τόσα άτομα και δεν έχει πιθανότητα να επιβιώσει, καθώς θα πρέπει να μπει σε ανθρώπινο οργανισμό, εμφανίζεται και ο ιός “Β”», ανέφερε.
Τόνισε βέβαια πως η γρίπη Β δεν έχει πολλή διάρκεια, όμως δεν θα πρέπει να την αγνοήσουμε, όσο ακίνδυνη και εάν φαίνεται.
Όσον αφορά τα συμπτώματα, αυτά είναι τα ίδια με τη γρίπη Α και πως μόνο με εργαστηριακή ανάλυση μπορεί να το ξεχωρίσει.
«Πέρσι βέβαια είχαμε μία απώλεια από Γρίπη Β, σε έναν επιχειρηματία στην Ελλάδα. Κάτι που είναι δυνατό να συμβεί με οποιαδήποτε μορφή γρίπης», πρόσθεσε.
Πάντως όμως ξεκαθάρισε ο κ. Βωνιάτης, «σημασία δεν έχει η ονομασία, αλλά να αναγνωρίσουμε τα συμπτώματα και να αποταθούμε έγκαιρα στον γιατρό μας, ιδιαίτερα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες».
Τα συμπτώματα της γρίπης Β, είναι ίδια με της Α. Δηλαδή, ρίγος, ψηλός πυρετός, πόνοι σε αρθρώσεις, πόνοι στα κόκκαλα και καταβολή δυνάμεων.
Τέλος, ο κ. Βωνιάτης τόνισε πως το εμβόλιο για τη Γρίπη Α κάνει και για τη Γρίπη Β.
Πηγή: philenews

Send this to a friend