Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Μελισσάνη: Μια Από Τις 5 Πιο Εντυπωσιακές Λίμνες Του Κόσμου Βρίσκεται Στη Κεφαλόνια!
Μελισσάνη: Μια Από Τις 5 Πιο Εντυπωσιακές Λίμνες Του Κόσμου Βρίσκεται Στη Κεφαλόνια!

Μελισσάνη: Μια Από Τις 5 Πιο Εντυπωσιακές Λίμνες Του Κόσμου Βρίσκεται Στη Κεφαλόνια!

Φιγουράρει στην λίστα με τις πιο εντυπωσιακές λίμνες του κόσμου. Βρίσκεται στον Καραβόμυλο σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από τη πόλη της Σάμης.

H Μελισσάνη στην Κεφαλονιά είναι το μοναδικό βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο μήκους 160 μ. και πλάτους 40 μ., ενώ το βάθος των κρυστάλλινων νερών του φθάνει τα 39 μ.

Οι σταλακτίτες έχουν ηλικία από 16.000 έως 20.000 χρόνια.

Στο κέντρο της λίμνης όπου αρχίζει το σκεπασμένο τμήμα της, υπάρχει νησάκι μήκους 30 μ., στην επιφάνεια του οποίου υπάρχουν δύο βουναλάκια ύψους 8 και 9 μ.

Ένας στενός υδάτινος δρόμος ανάμεσα στο νησάκι και στα βραχώδη τοιχώματα που έχει η λίμνη οδηγεί προς το υπόλοιπο λιμνοσπήλαιο.

Στο χώρο της Μελισσάνης έχουν γίνει ανασκαφές όπου έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα κυρίως του 3ου και 4ου πχ αιώνα, που πιστοποιούσαν τη λατρεία του θεού Πάνα και την παρουσία γυναικείων μορφών, των γνωστών Νυμφών.

Ο επισκέπτης επιβιβάζεται σε βάρκες που κάνουν τον γύρο της λίμνης και μπορεί να θαυμάσει τους υπέροχους χρωματισμούς των νερών που αλλάζουν καθώς ο ήλιος τρυπώνει από την οροφή, δημιουργώντας μια επιβλητική ατμόσφαιρα.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος αποφάσισε να βουτήξει στα νερά στην Μελισσάνη και να τραβήξει μοναδικά πλάνα και εικόνες.

 

Πηγή

Send this to a friend