Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Την 1η Μαρτίου το Κακουργιοδικείο Λάρνακας θα ανακοινώσει την απόφασή του κατά πόσο είναι ένοχος ή αθώος ο υπό διαθεσιμότητα δημοτικός γραμματέας Λάρνακας Λευτέρης Εμπεδοκλής, ο οποίος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για το αδίκημα της κλοπής 35 χιλιάδων ευρών από δημόσιο λειτουργό.

Μέχρι την 1η Μαρτίου, οπόταν θα εκδοθεί η απόφαση, ο 57χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση, αφού το κακουργιοδικείο απέρριψε νέο αίτημα της υπεράσπισης που υποβλήθηκε χθες για να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης.

 

Ο Δήμος Λάρνακας εξέδωσε χθες άδεια κατεδάφισης, της γνωστής αίθουσας δεξιώσεων Κτήμα Μακένζι, μετά από απόφαση τριμελούς εκτελεστικής επιτροπής, του δημοτικού συμβουλίου με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης. Ουσιαστικά, ο δήμος, ως πολεοδομική αρχή, ενέκρινε αίτηση κατεδάφισης των κτιριακών εγκαταστάσεων που υπέβαλε ο Υπουργός Εσωτερικών υπό την ιδιότητα του ως Κηδεμόνας Τουρκοκυπριακών Περιουσιών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών θα παρουσιάσει σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, την άδεια κατεδάφισης, όπου αναμένεται να εμφανιστεί για να καταδείξει την πλήρη συμμόρφωση του κράτους με το διάταγμα του δικαστηρίου, το οποίο προβλέπει την επιστροφή της γης «ελεύθερης κατοχής» στον νόμιμο ιδιοκτήτη της.

Πραγματοποιείται σήμερα στις 11.30 το πρωί στο Βασιλικό η τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου για τις εργασίες για την κατασκευή του νέου Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού -και πρώτου ιδιωτικής εταιρείας στην Κύπρο. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα τοποθετήσει τον θεμέλιο λίθο. Ο σταθμός αναμένεται να αποτελέσει τον 1ο ιδιωτικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Κύπρο.

 

Σήμερα Παρασκευή στις 7.30 το βράδυ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών έχουμε την διάλεξη με θέμα:  «Η Άννα της Κύπρου, η Κύπρια δούκισσα της Σαβοΐας». Ομιλήτρια: η Μαίρη Αβρααμίδου Πύργου, Ιστορική ερευνήτρια, συγγραφέας. Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Ο Δήμος Λάρνακας, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Λάρνακας, πραγματοποιούν αύριο Σάββατο από τις 09:30 το πρωί μέχρι και τις 2.30, το «2ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας και Νεοφυών Επιχειρήσεων», στο ξενοδοχείο Radisson Blu στην Λάρνακα. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Και τέλος την Κυριακή στις 8:30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Χειμώνα, «Ιστορίες και Τραγούδια έχουμε την συναυλία της Μαργαρίτας Ζορμπαλά.

 

 

 

Send this to a friend