Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πολύκροτο, όπως κατάντησε, θέμα με την γνωστή αίθουσα δεξιώσεων Κτήμα Μακένζι, στη Λάρνακα. Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί από τον Δήμο Λάρνακας η άδεια κατεδάφισης του Κτήματος Μακένζι, άδεια την οποία πρόκειται να παρουσιάσει ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας αύριο Παρασκευή, οπόταν είναι ορισμένη η υπόθεση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών θα εμφανιστεί στο δικαστήριο κατόπιν απόφασης της προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκε το διάταγμα κατεδάφισης του δικαστηρίου που είχε εκδοθεί παλαιότερα. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, εκτιμάται ότι η κατεδάφιση του Κτήματος Μακένζι αναμένεται να υλοποιηθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου. Εν’ όψει των τελικών εξελίξεων, το υποστατικό εξακολουθεί να φρουρείται επί 24ώρου βάσεως από την Αστυνομία.

Περί τις 25-27 Φεβρουαρίου αναμένεται ότι θα κατακυρωθεί η σχετική προσφορά στην εταιρεία που θ’ αναλάβει το ξήλωμα του υποστατικού.

Όπως όλα δείχνουν, το συγκεκριμένο τεμάχιο, που βρίσκεται σε μια εξαιρετικά νευραλγική τοποθεσία, θα παραδοθεί στον Τουρκοκύπριο κληρονόμο του.

Θέση του Υπουργείου Εσωτερικών είναι πως η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε δεν ήταν σκόπιμη, αντιθέτως δόθηκε συνειδητά, έτσι ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος προς τους διαχειριστές της αίθουσας δεξιώσεων να επιχειρήσουν να έλθουν σε μια συμβιβαστική λύση με τον Τουρκοκύπριο κληρονόμο. Ωστόσο, μέχρι σήμερα όλες οι προσπάθειες φαίνεται να απέβησαν άκαρπες.

 

Και τέλος Κύκλωμα τέλεσης εικονικών γάμων, με αδρές αμοιβές, για τις υποτιθέμενες νύμφες, φαίνεται να κρύβεται πίσω από τη σύλληψη 21χρονου Πακιστανού στη Λάρνακα. Συγκεκριμένα νεαρή, από τη Βουλγαρία, παραδέχθηκε στην Αστυνομία ότι ο γάμος που τέλεσε με συγκεκριμένο νεαρό τον περασμένο Ιούνιο στο Δημαρχείο Αραδίππου ήταν εικονικός και ότι συναίνεσε να τον παντρευτεί, προκειμένου να επιλύσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

 Όπως ανέφερε σε κατάθεσή της, Ελληνοκύπριος, ο οποίος γνώριζε για την άθλια οικονομική της κατάσταση, της πρόσφερε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ εάν ήταν πρόθυμη να τελέσει εικονικό γάμο με κάποιον αλλοδαπό. Της ανέφερε, επίσης, ότι θα έπαιρνε διαζύγιο τέσσερις μήνες μετά τον γάμο και για το χρονικό διάστημα που θα παρέμενε παντρεμένη με τον αλλοδαπό, θα λάμβανε 200 ευρώ μηνιαίως… Ο αλλοδαπός συνελήφθη και χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή του.

Εναντίον του εξετάζεται, μεταξύ άλλων, το αδίκημα της εμπορίας προσώπου με σκοπό την εκμετάλλευση για διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Επίσης η νεαρή κοπέλα ανέφερε ότι την ίδια μέρα που τέλεσε τον γάμο της με τον ύποπτο, η ίδια υπέγραψε και ως μάρτυρας στο γάμο κάποιας Ελληνοκύπριας φίλης της επίσης με αλλοδαπό αγνώστων λοιπών στοιχείων. Η Αστυνομία αναζητεί κι άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως να εμπλέκονται στο κύκλωμα τέλεσης εικονικών γάμων, καθώς και άλλες νεαρές κοπέλες που πιθανόν να έπεσαν θύματα παρόμοιας εκμετάλλευσης.

 

 

 

 

 

Send this to a friend