Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αύξηση των συντάξεων ζητά η Επαρχιακή Επιτροπή ΕΚΥΣΥ Λάρνακας – Αμμοχώστου
Αύξηση των συντάξεων ζητά η Επαρχιακή Επιτροπή ΕΚΥΣΥ Λάρνακας – Αμμοχώστου

Αύξηση των συντάξεων ζητά η Επαρχιακή Επιτροπή ΕΚΥΣΥ Λάρνακας – Αμμοχώστου

Αύξηση των συντάξεων ώστε να μην υπάρχουν συνταξιούχοι με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, ζητά η Επαρχιακή Επιτροπή της Ενωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρεται ότι την περασμένη Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρία της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας Αμμοχώστου της Ενωσης και τα στελέχη της ενημερώθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης Κώστα Σκαρπάρη «για τη δράση της Οργάνωσης, για τους στόχους που έθεσε για το 2019 και για το υπόμνημα με τα 13 αιτήματα που έθεσε στην Υπουργό Εργασίας και για το ΓεΣΥ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Σκαρπάρη ανέφερε ότι «απαίτηση της ΕΚΥΣΥ είναι να αυξηθούν οι χαμηλές συντάξεις ούτως ώστε να φθάσουμε στο σημείο να μην υπάρχουν συνταξιούχοι φτωχοί που να έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας».

Προστίθεται ότι η Ενωση «θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στον τομέα της υγείας και θα αγωνιστεί για να μπει επιτέλους σε εφαρμογή το Γενικό Σχέδιο Υγείας. Δυστυχώς η κυβέρνηση άφησε τα Νοσοκομεία να γονατίσουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν έγκαιρα τους ασθενείς και ως εκ τούτου η Ενωση απαιτεί, να εφαρμοστεί μέσα στα χρονοδιαγράμματα που καθορίζει η Νομοθεσία, δηλαδή από 1η Ιουνίου 2019, η πρώτη φάση (του Σχεδίου) και σε ένα χρόνο μετά να εφαρμοστεί πλήρως».

Ταυτόχρονα απευθύνει «έκκληση στους γιατρούς να ενταχθούν στο ΓεΣΥ και να καταβληθούν προσπάθειες για βελτίωση τυχόν προβλημάτων ή αδυναμιών της Νομοθεσίας».

Σημειώνεται ότι «στη συνεδρία της Επαρχιακής Επιτροπής κατατέθηκε έκθεση για τα οργανωτικά αποτελέσματα των τμημάτων της ΕΚΥΣΥ από τον Επαρχιακό Γενικό Γραμματέα Γιώργο Σωτηρίου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend