Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τι λέει ο κ. Κωνσταντίνος Χαραλάμπους για την 1η Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση στη Λάρνακα
Τι λέει ο κ. Κωνσταντίνος Χαραλάμπους για την 1η Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση στη Λάρνακα

Τι λέει ο κ. Κωνσταντίνος Χαραλάμπους για την 1η Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση στη Λάρνακα

Της Ειρήνης Αντωνίου

Το Everyday Counseling Student Services, το μεγαλύτερο γραφείο σύμβουλων σπουδών στην Λάρνακα και επαρχία Αμμοχώστου. Με το δίκτυο συνεργατών του, ξεπερνά τα 70 Πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα 100 εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκόσμια, διοργανώνει την Πρώτη Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση, που έγινε ποτέ στη Λάρνακα, και η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Atrium Zenon στην Λάρνακα. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 4:00 μμ – 9:00 μ. μ.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος Πανεπιστήμια από το Ηνωμένο Βασίλειο, Σχολές από την Αυστρία, Πανεπιστήμια από την Κύπρο, καθώς και σύμβουλοι σπουδών που αντιπροσωπεύουν Πανεπιστήμια σε πάνω από 25 χώρες. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σύμβουλοι Σπουδών της εν λόγω εταιρείας οι Κωνσταντίνος Χαραλάμπους και Μαρία Χατζήγιακουμή.

Σε μια συνάντηση που είχαμε μαζί τους, ο κ. Κωνσταντίνος Χαραλάμπους, μίλησε αποκλειστικά για την εφημερίδα μας, για την εν λόγω έκθεση.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους «η 1η Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση που γίνεται ποτέ στη Λάρνακα με πρωτοβουλία του γραφείου μας, αφού μετά από 7 χρόνια που δραστηριοποιούμαστε σαν γραφείο, προσέξαμε ότι στη Λάρνακα δεν γίνεται κάποια έκθεση, στην οποία να μπορούν να συμμετέχουν ξένα πανεπιστήμια. Υπάρχει έκθεση που γίνεται κάθε χρόνο και που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, όμως δεν υπάρχει κάτι, το οποίο να δώσει την δυνατότητα να γνωρίσουν τα νέα παιδιά τα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Εμείς σαν γραφείο συνεργαζόμαστε με περισσότερα από 125 πανεπιστήμια και σχολές σε περισσότερες από 25 χώρες. Με την ευκαιρία αυτή καλέσαμε κάποια ξένα πανεπιστήμια, κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο και από την Αυστρία, τα οποία ανταποκρίθηκαν θετικά και θα είναι εδώ, για την συγκεκριμένη έκθεση.

Κάποια από τα Πανεπιστήμια, που θα είναι εδώ, είναι: το University of Chester, Brunel University London, University of Law, University of Wales Trinity St David, Alexander College (University of West of England Bristol) και το City Unity College (Cardiff Metropolitan University). Επίσης θα είναι μαζί μας και το Salls College Vienna, για όσα παιδιά θέλουν να σπουδάσουν ιατρική, κτηνιατρική, οδοντιατρική στην Αυστρία, δωρεάν μάλιστα».

Καταλήγοντας ο κ. Χαραλάμπους, κάλεσε τόσο γονείς, όσο και παιδιά που ενδιαφέρονται για σπουδές, να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη έκθεση, για να ενημερωθούν γενικά για τα ξένα Πανεπιστήμια, τι προσφέρουν τα συγκεκριμένα πανεπιστήμια, τι προοπτικές έχουν για ιατρική κυρίως, διότι έχουμε πάρα πολλά παιδιά, τα οποία θέλουν να σπουδάσουν ιατρική. Επίσης είναι πολύ καλό, διότι κάποια παιδιά δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια θέση σε Κύπρο και Ελλάδα, υπάρχει η προοπτική της Αυστρίας, όπου η φοίτηση είναι δωρεάν και είναι μια καλή περίπτωση».

Το γραφείο Everyday Counseling Student Services, είναι μέλος του Κυπριακού Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Συμβούλων, του Διεθνής Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Συμβούλων (IACAC), είναι πιστοποιημένο UCAS Center και είναι αδειούχο από το Awards for Training and Higher Education (ATHE) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το 24400027 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected].

 

 

Send this to a friend