Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εξαρθρώθηκε κατά το ήμισυ, σύμφωνα με την Αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση που δρούσε στο μεικτό χωριό Πύλα και απαιτούσε από Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες υποστατικών – καζίνο, χρήματα για παροχή προστασίας. Ήδη, για την υπό αναφορά υπόθεση το ΤΑΕ Λάρνακας «φόρεσε χειροπέδες» σε δύο πρόσωπα από τη Λάρνακα, τα οποία αναμένεται να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ εξακολουθούν να καταζητούνται ακόμα δύο πρόσωπα.

 

Δικαιωμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής Κρασά, στην Αραδίππου, μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, που ακύρωσε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τον Σεπτέμβριο του 2014, για αδειοδότηση στη Βιομηχανική Περιοχή Β΄ Αραδίππου μιας υποστηρικτικής μονάδας στη βιομηχανία των υδρογονανθράκων. Η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου εκδόθηκε έπειτα από προσφυγή 22 πολιτών της περιοχής Κρασά που καταχωρίσθηκε στο δικαστήριο τον Ιανουάριο του 2015. Οι κάτοικοι είχαν ταχθεί ενάντια στη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας, εκφράζοντας φόβους και ανησυχίες για την ανθρώπινη υγεία και το φυσικό περιβάλλον, αφού το εργοστάσιο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους.

 

Ο Σάββας Πιερίδης θα είναι και για την επόμενη διετία πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών της Λάρνακας, αφού επανεξελέγη μετά τη Γενική Συνέλευση, των Χειμερινών Κολυμβητών της πόλης του Ζήνωνα.

 

Και τέλος έχουμε  μια εκδήλωση στις 7.15 σήμερα το βράδυ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Λάρνακας, διοργανώνει διάλεξη με θέμα: «Μετάλλαξη της εγκληματικότητας στην Κοινωνία της Γνώσης».

Εισηγητής: ο Νεκτάριος Παρτασίδης, Υποψήφιος Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Send this to a friend