Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Μάϊο η εκδίκαση της υπόθεσης εγκληματικής οργάνωσης στην Λάρνακα
Μάϊο η εκδίκαση της υπόθεσης εγκληματικής οργάνωσης στην Λάρνακα

Μάϊο η εκδίκαση της υπόθεσης εγκληματικής οργάνωσης στην Λάρνακα

Αρχίζει στις 7 Μαΐου 2019 ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας η εκδίκαση υπόθεσης που αφορά συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απαίτηση περιουσίας με απειλές, εκβίαση, απειλή βιαιοπραγίας, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και άλλα αδικήματα, που διαπράχθηκαν στις 31 Ιανουαρίου στην Πύλα και για τα οποία θεωρείται ύποπτος 42χρονος από την Λάρνακα.

Σήμερα έληγε το διάταγμα κράτησης του 42χρονου και οδηγήθηκε εκ νέου από την Αστυνομία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο όρισε την 7η Μαΐου 2019, ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Ο 42χρονος αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, δηλαδή κατέβαλε χρηματική εγγύηση ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, το όνομά του τέθηκε στον κατάλογο των ατόμων των οποίων απαγορεύεται η έξοδος από την Κυπριακή Δημοκρατία, παρέδωσε όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, ενώ τρεις φορές την εβδομάδα θα εμφανίζεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, την 1η Φεβρουαρίου καταγγέλθηκε από 55χρονο, ιδιοκτήτη internet café και από 53χρονο διαχειριστή καφενείου στην Πύλα, ότι στις 31 Ιανουαρίου μετέβησαν στα υποστατικά τους 10 – 12 άτομα και τους ζήτησαν όπως δίνουν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ την νύχτα για προστασία.

Όταν οι δύο παραπονούμενοι αρνήθηκαν να πράξουν κάτι τέτοιο, τα άτομα τους απείλησαν ότι θα προκαλέσουν ζημιά στην περιουσία τους και στους ίδιους.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον τεσσάρων προσώπων, ηλικίας 32, 41 και 42 χρόνων.

Η Αστυνομία εξασφάλισε δικαστικό ένταλμα έρευνας της οικίας και των υποστατικών του 42χρονου στην επαρχία Λάρνακας κατά την διάρκεια της οποίας παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία αξιολογούνται από τις ανακριτικές αρχές.

Η Αστυνομία εξακολουθεί να καταζητεί τα άλλα τρία άτομα τα οποία φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend