Home ΛΑΡΝΑΚΑ Γ.Ν.Λάρνακας: Έδιωξαν ασθενή με γρίπη Α’- Όμοια υπόθεση με Σταύρο
Γ.Ν.Λάρνακας: Έδιωξαν ασθενή με γρίπη Α’- Όμοια υπόθεση με Σταύρο

Γ.Ν.Λάρνακας: Έδιωξαν ασθενή με γρίπη Α’- Όμοια υπόθεση με Σταύρο

Ενώ η διερεύνηση για τυχόν πιθανή ιατρική αμέλεια για τον θάνατο του 34χρονου Σταύρου Γεωργίου βρίσκεται σε εξέλιξη, μια νέα υπόθεση, που παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, ενώ ασθενής, επίσης 34 χρονών, από τη Λάρνακα είχε μεταβεί το βράδυ της Τετάρτης (6/2) στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με συμπτώματα γρίπης, οι γιατροί δεν είχαν κάνει καμιά εξέταση για γρίπη Α’, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, αλλά χορήγησαν ενέσιμο φάρμακο στον ασθενή, του έδωσαν αντιπυρετικά και δεν τον κράτησαν για νοσηλεία. Το πρωί της Πέμπτης ο 34χρονος μετέβη σε ιδιωτική κλινική και από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έπασχε από γρίπη Α’. Στη συνέχεια τον παρέπεμψαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για δεύτερη φορά δεν κατέστη εφικτό να γίνει εισαγωγή του, ενώ αποτέθηκε στον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, για να μεσολαβήσει και να γίνει εισαγωγή του.

Νέες αποκαλύψεις για τον άτυχο Σταύρο

Παράλληλα νέες αποκαλύψεις για τις συνθήκες που οδήγησαν στον αδόκητο χαμό του Σταύρου Γεωργίου κάνει στο Sigmalive ο δημοτικός σύμβουλος Αμμοχώστου, Δημήτρης Σαβούλλης, ο οποίος ενεπλάκη από την πρώτη στιγμή με την υπόθεση. Όπως μας αποκάλυψε η οικογένεια είχε ζητήσει από την πρώτη ημέρα όπως ο Σταύρος μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, αφού το νοσοκομείο της Λάρνακας δεν είχε εντατικολόγο. Εντούτοις, παρέπεμψαν την οικογένεια σε ιδιωτική κλινική και όχι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, αφού, όπως τους ανέφεραν, για να εξασφαλίσει κάποιος κρεβάτι εκεί πρέπει να «έχει μέσο». Στη συνέχεια, μετά από παρέμβαση του Μαρίνου Σιζόπουλου, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου και απεβίωσε.

Σύμφωνα πάντα με όσα μας ανέφερε ο Δημήτρης Σαβούλλης, ο Σταύρος επισκεπτόταν το νοσοκομείο επί πέντε ημέρες και οι γιατροί του χορηγούσαν ενέσεις, του έδιναν αντιβίωση και δεν έκαναν κανένα τεστ, παρά την κλινική εικόνα του 34χρονου. Όπως επισημαίνει, εάν μεταφερόταν από την πρώτη ημέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, σήμερα θα ζούσε. Ο άτυχος 34χρονος καταλείπει ένα μικρό παιδί.

Να σημειωθεί ότι  σε επίσημη καταγγελία για πιθανή ιατρική αμέλεια προχώρησαν οι συγγενείς του άτυχου 34χρονου, ενώ ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι η έκθεση γεγονότων που του είχε παραδοθεί, για τη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν ελλιπής και ως εκ τούτου, έδωσε οδηγίες για νέα έκθεση.

Η νεκροτομή του 34χρονου θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Λευκωσία από τον ιατροδικαστή Πανίκο Σταυριανού εκ μέρους της οικογένειας και τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους εκ μέρους της δημοκρατίας.

«Να παραδεχθούν ότι υπάρχει επιδημία Γρίπης Α’» αναφέρει ο Μάριος Ματσάκης, σε δηλώσεις του στο Sigmalive.

 

Send this to a friend