Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Γρήγορη διάγνωση στο Hadassah έσωσε τη ζωή μωρού από στρεπτόκοκκο
Γρήγορη διάγνωση στο Hadassah έσωσε  τη ζωή μωρού από στρεπτόκοκκο

Γρήγορη διάγνωση στο Hadassah έσωσε τη ζωή μωρού από στρεπτόκοκκο

Πιθανόν από το σάλιο του παιδιού, που κύλισε πάνω στο πληγωμένο πηγούνι του

Όταν ο μόλις ενός έτους Shimi έπεσε κάτω παίζοντας στο πάρκο, η μαμά του έτρεξε να δει αν έπαθε κάτι. Ήταν ένα απλό γδάρσιμο στο πηγούνι του. Μια αγκαλιά και ένα φιλί ήταν αρκετά για να σταματήσουν το κλάμα του και σε λίγη ώρα το μωράκι ήταν και πάλι γελαστό.

Ένα απλό γδάρσιμο; Όχι ακριβώς. Την επόμενη μέρα, ο Shimi είχε πυρετό και το πηγούνι του είχε πρηστεί. Ο παιδίατρος του παιδιού βρήκε μια πετρούλα μέσα στην πληγή και αφού την αφαίρεσε, του έβαλε αλοιφή. Εκείνο το βράδυ, ο Shimi δεν σταμάτησε να κλαίει. Τα αναλγητικά φάρμακα δεν βοηθούσαν. Η θερμοκρασία του συνέχισε να ανεβαίνει. «Όταν είδαμε το παιδάκι, το πρήξιμο και η έντονη κοκκινίλα στο μεγαλύτερο μέρος του προσώπου μας επιβεβαίωσε οτι η κατάσταση ήταν σοβαρή», ανέφερε ο καθηγητής Nardi Caspi, διευθυντής του Τμήματος Οδοντιατρικής και Γναθολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ.

Ο καθηγητής Allon Moses, διευθυντής του Τμήματος Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στο Hadassah, επιβεβαίωσε ότι η λοίμωξη προκλήθηκε από στρεπτόκοκκο, το ίδιο βακτήριο που προκαλεί σοβαρή λοίμωξη στο λαιμό. Ένα μικρό ποσοστό παιδιών φέρουν το βακτήριο χωρίς να παρουσιάζουν συμπτώματα. Όπως και τα περισσότερα νήπια, πολύ πιθανόν ο Shimi να άφησε σάλιο του να κυλίσει πάνω στο πληγωμένο πηγούνι, προκαλώντας έτσι την μόλυνση. «Είναι πολύ σπάνιο, αλλά πολύ επικίνδυνο. Ο λόγος που το παιδάκι σώθηκε, ήταν η γρήγορη αντίδραση από τους γονείς του, όπως επίσης και η άμεση αντίδραση των παιδιάτρων έκτακτης ανάγκης που αναγνώρισαν τη σοβαρότητα της κατάστασης», είπε ο καθηγητής Caspi. Ο πατέρας του Shimi ανέφερε, «Παρόλο που ο γιος μας είχε προσβληθεί από ένα εξαιρετικά επιθετικό βακτήριο, νιώσαμε ασφαλείς στο Hadassah».

Το Hadassah University Hospital στα Ιεροσόλυμα είναι κορυφαίο ιατρικό και νοσηλευτικό ίδρυμα στο Ισραήλ, το οποίο για παραπάνω από 100 χρόνια, χτίζει τα θεμέλια και καθορίζει τα πρότυπα του μοντέρνου συστήματος υγείας της χώρας. Η πλειοψηφία των ιατρικών ανακαλύψεων της χώρας, έχουν λάβει χώρα στο Hadassah University Hospital. Διαθέτει παραπάνω από 130 τμήματα και κλινικές, προσφέροντας προηγμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες για τον εγχώριο πληθυσμό όπως επίσης και για ένα σημαντικό αριθμό διεθνών πελατών.

H εταιρεία iMER (International Medical Evaluation and Referral) αποτελεί έναν παγκοσμίου εμβέλειας πάροχο Ιατρικών Υπηρεσιών. Είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah σε Κύπρο και Ελλάδα, προσφέροντας μοναδικές θεραπείες στα πλέον εξειδικευμένα και προηγμένα τεχνολογικά ιατρικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, από επιστήμονες πρωτοπόρους στην ειδικότητά τους.

Send this to a friend