Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της στυγερής δολοφονίας του 76χρονου Γιώργου (Κόκου) Μαυρομμάτη, όπως αυτές κατατέθηκαν στο δικαστήριο κατά την χθεσινή προσαγωγή του 21χρονου Μ.Χ., άεργου, που συνελήφθη ως ύποπτος για το έγκλημα που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (γύρω στις 5.30π.μ.) και το οποίο προκάλεσε σοκ στην κοινωνία της Λάρνακας.

Ο ύποπτος εισήλθε από την πλαϊνή πόρτα της κατοικίας του άτυχου Κόκου, στην οδό Τέρρα Όμπρας, την οποία παραβίασε με σωματική βία. Προχώρησε προς το υπνοδωμάτιο, όπου τον αντιλήφθηκε το θύμα, το οποίο αρχικά επιχείρησε να κτυπήσει τον νεαρό. Τότε ο 21χρονος νευρίασε, τράβηξε κι έριξε κάτω από το κρεβάτι τον 76χρονο και τον πατούσε στον θώρακα μέχρι ο ηλικιωμένος να πεθάνει. Ο ύποπτος παρέμεινε εντός του υπνοδωματίου, μέχρι να σιγουρευτεί ότι ο γέροντας εξέπνευσε και αφού στη συνέχεια του έκλεψε 50 ευρώ, έθεσε φωτιά στο στρώμα με τη χρήση αναπτήρα, για να καλύψει τα ίχνη του.

Μετά τον φόνο του 76χρονου, ο 21χρονος προχώρησε στην οδό Αρχ. Κυπριανού, όπου λήστεψε 96χρονη γυναίκα την ώρα που κατευθυνόταν πεζή στην εκκλησία της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας, αρπάζοντας με τη βία την τσάντα της που περιείχε 35 ευρώ.

Η νεκροτομή

———————

Η νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του Κόκου Μαυρομμάτη από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου κατέδειξε ότι ο 76χρονος έφερε πολλαπλά κατάγματα και θλάση πνευμόνων, τραύματα που προκλήθηκαν στο θύμα πριν από την πυρκαγιά. Περαιτέρω διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του δεν προκλήθηκε από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα , αλλά πριν από την πυρκαγιά.

Το κλειστό κύκλωμα

——————————

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη του 21χρονου, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για διαρρήξεις και κλοπές, αφού επεξεργάστηκε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που παραλήφθηκε από την περιοχή. Διακρίνεται ευκρινώς ο ύποπτος να προσεγγίζει την 96χρονη από πίσω και αφού την σπρώχνει στο έδαφος, της αρπάζει την τσάντα.

Από περαιτέρω έλεγχο του κυκλώματος φαίνεται ότι ο ύποπτος εισέρχεται πεζός στην Αρχ. Κυπριανού από την οδό Τέρρα Όμπρας. Οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας και ανακρινόμενος ομολόγησε τα πάντα. Παραδέχθηκε, επίσης, ότι στις 13 Ιανουαρίου διέρρηξε ξανά την οικία του 76χρονου Μαυρομμάτη και του απέσπασε με τη βία 100 ευρώ.

Με χαμόγελο στο δικαστήριο

——————————————

Ο ύποπτος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησής του. Μπροστά από τον δικαστή παρουσιάστηκε… χαμογελώντας, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να του κάνει παρατήρηση για να σταματήσει να γελά.

Ο εξεταστής της υπόθεσης, αρχιλοχίας του ΤΑΕ Χρυσόστομος Παναγιώτου, είπε ότι εναντίον του διερευνώνται αδικήματα φόνου εκ προμελέτης, εμπρησμού, ληστείας, νυχτερινής διάρρηξης και κλοπής. Το δικαστήριο ενέκρινε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του 21χρονου, με τον δικηγόρο υπεράσπισης Θέμη Θωμά, να μην φέρνει ένσταση στην κράτηση του πελάτη του.

Δόθηκαν οδηγίες από το δικαστήριο, για ιατρικές διευκολύνσεις προς τον ύποπτο, ώστε να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

 

Και τέλος το πρόγραμμα του Δημάρχου της πόλης μας Ανδρέα Βύρα, περιλαμβάνει στις 10 το πρωί τη συνεδρία Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας, στα Γραφεία του Δήμου Λάρνακας και στις 5 το απόγευμα την συνεδρία της Ολομέλειας του ΣΑΛ.

 

Send this to a friend