Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η επιβεβαίωση ήλθε δια στόματος Υπουργού Υγείας
Η επιβεβαίωση ήλθε δια στόματος Υπουργού Υγείας

Η επιβεβαίωση ήλθε δια στόματος Υπουργού Υγείας

Πλήρης επιβεβαίωση των πληροφοριών που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το θέμα της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Προ καιρού ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Λάρνακας Χρίστος Ορφανίδης, είχε δηλώσει στην εφημερίδα μας ότι η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου δεν πρόκειται να παραδοθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, δηλαδή τον ερχόμενο Απρίλιο, και η επίσημη επιβεβαίωση ήλθε τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, δια στόματος του Υπουργού Υγείας.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσηλευτήριο της Λάρνακας, δήλωσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον εργολάβο του έργου, αυτός τον ενημέρωσε ότι θα υπάρξει καθυστέρηση 6-8 εβδομάδων στην παράδοση της νέας πτέρυγας, άρα αντί τον Απρίλιο η επέκταση του νοσοκομείου θα ολοκληρωθεί Μάιο ή Ιούνιο του 2019.

Ερωτηθείς για τον εξοπλισμό του νέου κτηρίου, ο Υπουργός Υγείας άφησε να νοηθεί ότι ακόμα και να παραδοθεί το νέο κτήριο, η εγκατάσταση του εξοπλισμού και η επαρκής στελέχωση των τμημάτων που θα φιλοξενηθούν στην καινούργια πτέρυγα θ’ αργήσουν…

Θυμίζουμε, ότι η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας είναι μια πονεμένη ιστορία όσον αφορά τον τομέα της υγείας στην πόλη του Ζήνωνα. Το έργο θα έπρεπε να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2013 και το αρχικό συμβόλαιο προέβλεπε διάρκεια εργασιών 36 εβδομάδες, δηλαδή αποπεράτωση του έργου τον Σεπτέμβριο του 2016.

Τελικά, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2014 με την προϋπόθεση και την ελπίδα να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2017. Στο μεσοδιάστημα προέκυψαν πολλά προβλήματα (έλλειψη ρευστότητας κτλ), τα οποία ουκ ολίγες φορές ανάγκασαν τον εργολάβο να διακόψει τις εργασίες. Ήδη μετράμε δυόμισι χρόνια καθυστερήσεων.

Η χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Λάρνακας αφορούσε τη συζήτηση θεμάτων και προβλημάτων που προκύπτουν από την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend