Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Προκηρύσσονται σύντομα οι προσφορές για τα εξωραϊστικά έργα στη μαρίνα Λάρνακας, τα οποία θα εκτελεστούν με κονδύλι του Υφυπουργείου Τουρισμού. Παρόλο που το κράτος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ισραηλινή κοινοπραξία και ήδη αξιολογεί την προσφορά που έχουν καταθέσει οι υποψήφιοι επενδυτές για ανάληψη του έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας, εντούτοις το υφυπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση εξωραϊστικών και βελτιωτικών έργων στη μαρίνα.

Όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, ακόμα και σε περίπτωση που το κράτος δώσει τα χέρια με τους Ισραηλινούς επενδυτές, εκτιμάται ότι θ’ απαιτηθεί ένα διάστημα 2-3 χρόνων μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση όλων των χώρων  από την Αρχή Λιμένων στον στρατηγικό επενδυτή. Ως εκ τούτου, το Υφυπουργείο Τουρισμού πρόκειται να διαθέσει ένα κονδύλι περίπου 200 χιλιάδων ευρώ για τοπιοτεχνίσεις στην είσοδο κι εντός της μαρίνας, για επιδιόρθωση προβλητών και αντικατάσταση αποβάθρων που είναι προβληματικές και για επέκταση της μηοδόχου (όπου γίνεται η μεταφορά σκαφών από τη θάλασσα στη ξηρά), ώστε η μαρίνα να έχει τη δυνατότητα να δέχεται πιο πλατιά σκάφη.

 

Την Κυριακή στην Αθηένου, διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηένου,  Χειμερινό Ράλι Αθηένου ιστορικού αυτοκινήτου, το οποίο και φέτος θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο Συμβούλιο Κοινωνικής Ευημερίας Αθηένου. Το Ράλι θα έχει 90 συμμετοχές και έχει καθιερωθεί για να γίνεται κάθε χρόνο και αποτελεί το μεγαλύτερο Ράλι ιστορικού αυτοκινήτου που γίνεται στην Κύπρο.

 

 

 

Send this to a friend