Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Χειροπέδες σε 30χρονο Ελληνοκύπριο πέρασε η Αστυνομία στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αρχές αξιολογώντας πληροφορίες, έφθασαν στην οικία του 30χρονου στα Λειβάδια Λάρνακας, όπου μετά από έρευνες εντοπίστηκαν σε κοντέινερ αριθμός κλοπιμαίων, μοτοσικλέτες, αντίκες, σφαίρες αλλά και ποσότητα ναρκωτικών τύπου crystal meth.

Μάλιστα οι αρχές εικάζουν ότι το εν λόγω πρόσωπο είναι ο εγκέφαλος σπείρας που δρούσε στη Λάρνακα ξαφρίζοντας διάφορα υποστατικά.

Ο 30χρονος σε λίγη ώρα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του  Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για διάταγμα προσωποκράτησης του.

 

Άλλη μία σημαντική διάκριση για τον ακριτικό Δήμο Αθηένου.

Το γνωστό, ανά το παγκύπριο, αθηενίτικο λοκούμι του γάμου εντάχθηκε στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί το τέταρτο στοιχείο της κωμόπολης της επαρχίας Λάρνακας που συμπεριλαμβάνεται στον υπό αναφορά κατάλογο.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι η Αθηένου είναι, ίσως, ο μοναδικός δήμος σε ολόκληρη την Κύπρο που διαθέτει τέσσερις συνολικά εγγραφές στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Τα υπόλοιπα τρία αθηενίτικα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο είναι η παράδοση της αρτοποιίας, το πανηγύρι του Αγίου Φωκά και οι δαντέλες «Βενίς» ή «Πιττωτές» καθώς και η αθηενίτικη ολόπλουμη δαντέλα.

Με την ευκαιρία της εγγραφής και του αθηενίτικου λοκουμιού, ο δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς ευχαριστεί την κυπριακή εθνική επιτροπή της UNESCO και τις πολιτιστικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την εγγραφή του λοκουμιού στον εθνικό κατάλογο και παράλληλα συγχαίρει όλους τους παραγωγούς του αθηενίτικου λοκουμιού, για την άρτια παραγωγή και την ψηλή ποιότητα παρασκευής του.

Και τέλος στις 3.30 μ.μ., ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, θα έχει συνάντηση με τους κατοίκους του Συνοικισμού Κόκκινες, στην Αίθουσα παρά την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου.

Send this to a friend