Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Προσπάθειες για να επέλθει μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ώστε ν’ αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κοινού καταβάλλονται στο θέμα που προέκυψε με την γνωστή αίθουσα δεξιώσεων Κτήμα Μακένζι, στη Λάρνακα.

Θυμίζουμε, ότι την περασμένη Πέμπτη η Αστυνομία εκτέλεσε δικαστικό διάταγμα ανάκτησης περιουσίας προς τον νόμιμο ιδιοκτήτη της γης όπου είναι κτισμένο το Κτήμα Μακένζι, έπειτα από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας που εκκρεμούσε από το 2016.

Με βάση τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να επέλθει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τη Γενική Εισαία για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Την Παρασκευή έγινε επίσης γνωστό ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας παραχώρησε τελευταία προθεσμία για κατεδάφιση όλων των κατασκευών μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2019. Μέχρι τότε, η Αστυνομία θα βρίσκεται στον χώρο, ώστε η περιουσία να παραδοθεί ελεύθερη κατοχής στον νόμιμο ιδιοκτήτη της, σύμφωνα με το δικαστικό διάταγμα.

Εξάλλου ο δικηγόρος της εταιρείας Πάρης Λοίζου, σε δηλώσεις του προανήγγειλε… εκπλήξεις τις αμέσως προσεχείς μέρες και υποστήριξε πως οι δύο πλευρές, δηλαδή η εταιρεία και ο ιδιοκτήτης της γης, είναι κοντά σε συμφωνία.

 

Σήμερα στις 3.00 θα υπογραφούν τα συμβόλαια μεταξύ Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας και της κατασκευάστριας εταιρείας για το αντλιοστάσιο S 8 που θα δημιουργηθεί στη λεωφόρο Αλεξάνδρου Παναγούλη, προς τα Λειβάδια.

Ο διευθυντής του Σ.Α. δήλωσε ότι το αντλιοστάσιο αυτό θα συλλέγει τα όμβρια νερά της περιοχής Καθαρής, μέρος των προσφυγικών συνοικισμών και της λεωφόρου Παναγούλη και θα τα διοχετεύει στο μεγάλο κανάλι της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού (πρώην Τιμάγια) και ακολούθως στη θάλασσα.

Το κόστος του θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ και η διάρκεια των εργασιών θα είναι 13 μήνες.

Το αντλιοστάσιο S 9 που κατασκευάζεται στον Πρόδρομο είναι σαφώς μεγαλύτερο από το S 8. Θα συλλέγει τα όμβρια των ενοριών Μητρόπολης, Σωτήρος, Προδρόμου και θα τα διοχετεύει, επίσης, στο μεγάλο κανάλι της Σπ. Κυπριανού.

Η διάρκεια των έργων για το S 9 θα είναι 15 μήνες.

Ο Διευθυντής του Σ.Α. Λάρνακας ανέφερε ότι τους αμέσως προσεχείς μήνες θα επαναπροκηρυχθεί το συμβόλαιο για ολοκλήρωση των έργων του αποχετευτικού συστήματος στην περιοχή Μητρόπολης – Χρυσοπολίτισσας, αφού προηγουμένως γίνει σωστή διαχείριση των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Θυμίζουμε, ότι τον περασμένο Νοέμβριο το ΣΑΛ προχώρησε στον τερματισμό του συμβολαίου C12 που κάλυπτε τις συγκεκριμένες περιοχές, λόγω των πολλών προβλημάτων που είχαν προκύψει εξαιτίας των αρχαιολογικών ευρημάτων.

 

Send this to a friend