Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αντλιοστάσιο στην Παναγούλη
Αντλιοστάσιο στην Παναγούλη

Αντλιοστάσιο στην Παναγούλη

Βάζουν μπρος και για δεύτερο αντλιοστάσιο στη Λάρνακα, με στόχο την απάμβλυνση των πλημμυρών.

Μετά το μεγάλο αντλιοστάσιο S 9 που κατασκευάζεται στην περιοχή Προδρόμου, την ερχόμενη Δευτέρα (21/1) θα υπογραφούν τα συμβόλαια μεταξύ ΣΑΛ και της κατασκευάστριας εταιρείας για το αντλιοστάσιο S 8 (και των συναφών δικτύων συλλογής ομβρίων) που θα δημιουργηθεί στη λεωφόρο Αλεξάνδρου Παναγούλη, προς τα Λειβάδια.

Ο διευθυντής του Σ.Α. Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους δήλωσε ότι το αντλιοστάσιο αυτό θα συλλέγει τα όμβρια νερά της περιοχής Καθαρής, μέρος των προσφυγικών συνοικισμών και της λεωφόρου Α. Παναγούλη και θα τα διοχετεύει στο μεγάλο κανάλι της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού (πρώην Τιμάγια) και ακολούθως στη θάλασσα. Το κόστος του θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ και η διάρκεια των εργασιών θα είναι 13 μήνες. Το αντλιοστάσιο S 9 που κατασκευάζεται στον Πρόδρομο είναι σαφώς μεγαλύτερο από το S 8. Θα συλλέγει τα όμβρια των ενοριών Μητρόπολης, Σωτήρος, Προδρόμου και θα τα διοχετεύει, επίσης, στο μεγάλο κανάλι της Σπ. Κυπριανού.

Η διάρκεια των έργων για το S 9 θα είναι 15 μήνες. Ο Διευθυντής του Σ.Α. Λάρνακας ανέφερε ότι τους αμέσως προσεχείς μήνες θα επαναπροκηρυχθεί το συμβόλαιο για ολοκλήρωση των έργων του αποχετευτικού συστήματος στην περιοχή Μητρόπολης – Χρυσοπολίτισσας, αφού προηγουμένως γίνει σωστή διαχείριση των αρχαιολογικών ευρημάτων. Θυμίζουμε, ότι τον περασμένο Νοέμβριο το ΣΑΛ προχώρησε στον τερματισμό του συμβολαίου C12 που κάλυπτε τις συγκεκριμένες περιοχές, λόγω των πολλών προβλημάτων που είχαν προκύψει εξαιτίας των αρχαιολογικών ευρημάτων (καθυστερήσεις, ταλαιπωρία πολιτών, αύξηση κόστους κτλ.).

Όσον αφορά τα έργα του αποχετευτικού στον πυρήνα της Αραδίππου, ο Διευθυντής του ΣΑΛ εξέφρασε την άποψη πως είναι απομακρυσμένο το σενάριο η Αραδίππου να προχωρήσει με ανεξάρτητο συμβούλιο αποχετεύσεων. Ήδη, σ’ ένα σημαντικό κομμάτι της Αραδίππου (περιοχή Κρασιά, Βεργίνα, βιομηχανική περιοχή) τα έργα του αποχετευτικού έχουν ήδη γίνει ή είναι σ’ εξέλιξη.

Ο κ. Χατζηχαραλάμπους είπε ότι πιθανόν το 2019 να προκύψουν εξελίξεις με τις προσπάθειες συγχώνευσης του ΣΑΛ, Υδατοπρομήθειας και ΧΥΤΑ, οπόταν ο Δήμος Αραδίππου ενδεχομένως να ενταχθεί ολοκληρωτικά στο παράρτημα του επαρχιακού συμπλέγματος Λάρνακας που θ’ αφορά το αποχετευτικό.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend