Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο δικηγόρος της «Μ.Α Κτήμα Μακένζι» δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις θα γίνουν
Ο δικηγόρος της «Μ.Α Κτήμα Μακένζι» δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις θα γίνουν

Ο δικηγόρος της «Μ.Α Κτήμα Μακένζι» δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις θα γίνουν

Προσπάθειες για να επέλθει μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ώστε ν’ αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κοινού καταβάλλονται στο θέμα που προέκυψε με την γνωστή αίθουσα δεξιώσεων Κτήμα Μακένζι, στη Λάρνακα.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο ΚΥΠΕ λειτουργός του Υπουργείου Εσωτερικών, υπενθυμίζοντας πάντως ότι προηγούμενες προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τον ίδιο σκοπό δεν επέφεραν τα ποθητά αποτελέσματα.

Θυμίζουμε, ότι την περασμένη Πέμπτη η Αστυνομία εκτέλεσε δικαστικό διάταγμα ανάκτησης περιουσίας προς τον νόμιμο ιδιοκτήτη της γης όπου είναι κτισμένο το Κτήμα Μακένζι, έπειτα από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας που εκκρεμούσε από το 2016.

Ο λειτουργός του ΥΠΕΣ ανέφερε ότι σκοπός του υπουργείου δεν είναι η ταλαιπωρία του κόσμου, αφού είναι γνωστό πως στο Κτήμα Μακένζι είναι προγραμματισμένες στο άμεσο μέλλον αρκετές γαμήλιες δεξιώσεις κι άλλες εκδηλώσεις. Για τον λόγο αυτό, σημείωσε, το υπουργείο καταβάλλει προσπάθειες, ώστε η επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί με την εξεύρεση άλλου χώρου προς εκμίσθωση, πάντα στα πλαίσια των κανονισμών και του νόμου. Με βάση τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να επέλθει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τη Γενική Εισαγγελία για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Η Αστυνομία θα βρίσκεται στο Κτήμα Μακένζι μέχρι το τεμάχιο ν’ αποδοθεί στον νόμιμο ιδιοκτήτη, ενώ σήμερα έγινε επίσης γνωστό ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας παραχώρησε τελευταία προθεσμία για κατεδάφιση όλων των κατασκευών (για να ελευθερωθεί το ακίνητο) μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2019.

Μέχρι τότε, η Αστυνομία θα βρίσκεται στον χώρο, ώστε η περιουσία να παραδοθεί ελεύθερη κατοχής στον νόμιμο ιδιοκτήτη της, σύμφωνα με το δικαστικό διάταγμα.

Εξάλλου, σήμερα, είχαμε και την τοποθέτηση του δικηγόρου της εταιρείας Μ.Α Κτήμα Μακένζι Λτδ, Πάρη Λοίζου, ο οποίος προανήγγειλε… εκπλήξεις τις αμέσως προσεχείς μέρες και υποστήριξε πως οι δύο πλευρές, δηλαδή η εταιρεία και ο ιδιοκτήτης της γης, είναι κοντά σε συμφωνία.

Μάλιστα, ο κ.Λοίζου ανέφερε, ακόμα, ότι οι ενέργειες του ΥΠΕΣ για το θέμα αυτό θα καταλήξουν σε φιάσκο, ενώ διαβεβαίωσε το κοινό ότι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο Κτήμα Μακένζι, πλην ορισμένων που ήδη έχουν ακυρωθεί, θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend