Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αυξάνονται οι τιμές των φθαρτών λόγω κακοκαιρίας
Αυξάνονται οι τιμές των φθαρτών λόγω κακοκαιρίας

Αυξάνονται οι τιμές των φθαρτών λόγω κακοκαιρίας

Εξωπραγματικές είναι οι τιμές στα αγγουράκια οι οποίες έχουν εκτοξευτεί στα €4 το κιλό παρά το γεγονός ότι υπάρχει μειωμένη ζήτηση, αφού βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η έντονη βροχόπτωση και η παγωνιά έχουν επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τα ντόπια προϊόντα πρώτης ανάγκης. Αποτέλεσμα η τιμή στα αγγουράκια θερμοκηπίου να έχει φτάσει στα €2,80 το κιλό και στα αγγουράκια χωραφιού τα €4 το κιλό. Στα €2,80 η τιμή της ντομάτας. 
Σε υψηλές τιμές βρίσκονται αρκετά αγαθά που επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες και για όσο διάστημα παρατηρούνται τα φαινόμενα αυτά οι τιμές θα βρίσκονται στα ύψη. Τα βαζάνια πωλούνται προς €4 το κιλό, όπως και το φασολάκι, ενώ τα φασόλια ξεκούνια έχουν φθάσει τα €6,50 το κιλό. Και τα υπόλοιπα όσπρια πωλούνται πανάκριβα, με τα κουκιά να φτάνουν τα €5 το κιλό και τα μπιζέλια στα €4,50 το κιλό.
Όσον αφορά τα κολοκυθάκια και αυτά διατίθενται ακριβά αυτή την περίοδο στις φρουταρίες. Άσπρα και μαύρα κολοκυθάκια πωλούνται στα €4 το κιλό, ενώ τα πάλκαπα πωλούνται στα €4,50 το κιλό. Παράλληλα, το κουνουπίδι πωλείται στα €1,70 το κιλό, το κραμπί στα €1,30, το μπρόκολο στα €3,30 το κολοκάσι- πούλλες €2,80 και τα πιπέρια €3,50 το κιλό.
Το σέλινο τεμάχιο πωλείται στα €1,50, ενώ η κουλούμπρα το τεμάχιο πωλείται στα €1,60, ενώ οι κεφαλές κρεμμυδάκια στα €1,70. Η τιμή της πατάτας είναι σταθερά πάνω από €1 το τελευταίο εξάμηνο, ενώ ο παγετός των τελευταίων ημερών φαίνεται να επηρεάσει αρκετές πατατοκαλλιέργειες σε κοινότητες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου. Οι καιρικές συνθήκες κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος της πρώιμης παραγωγής των περισσότερων καλλιεργητικών εκτάσεων.
 
 Πηγή: Φιλελεύθερος/Άγγελος Νικολάου    

Send this to a friend