Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Οργιάζει η λαθροθηρία στη Λάρνακα
Οργιάζει η λαθροθηρία στη Λάρνακα

Οργιάζει η λαθροθηρία στη Λάρνακα

«Πρωταθλήτριες» στις ποινικές υποθέσεις λαθροθηρίας, που καταχωρούνται ενώπιον της δικαιοσύνης, είναι οι επαρχίες Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου την τελευταία διετία.

Σε απαντητική επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου προς τον βουλευτή του ΔΗΚΟ Λάρνακας Χρίστο Ορφανίδη, ο οποίος είχε υποβάλει σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση, παρατίθεται πίνακας με τις καταχωρημένες ποινικές υποθέσεις για αδικήματα που σχετίζονται με το Νόμο για την προστασία και διαχείριση των άγριων πτηνών και θηραμάτων για τα έτη 2017 – 2018.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του Γραφείου Στατιστικής και Χαρτογράφησης, μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου 2017 καταχωρίσθηκαν στη Λάρνακα έξι παρόμοιες υποθέσεις και στην ελεύθερη Αμμόχωστο εφτά.

Μεταξύ Ιανουαρίου – Οκτωβρίου του 2018, στη Λάρνακα καταχωρίσθηκαν εννέα υποθέσεις και οκτώ στην Αμμόχωστο. Σύνολο 15 υποθέσεις σε κάθε επαρχία ξεχωριστά την τελευταία διετία. Μικρότερος αριθμός υποθέσεων λαθροθηρίας καταχωρίσθηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα στις άλλες επαρχίες.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στη Λευκωσία καταχωρίσθηκαν εννέα υποθέσεις, 13 στη Λεμεσό, 12 στην Πάφο και μία στην περιοχή της Μόρφου.

Στην επιστολή του ο Ιωνάς Νικολάου σημειώνει πως στα πιο πάνω στοιχεία περιλαμβάνονται τόσο οι υποθέσεις των μικροαδικημάτων όσο και οι υποθέσεις των καταγγελιών.

Στα στοιχεία του 2017, ωστόσο, δεν περιλαμβάνονται οι υποθέσεις που έχουν αναβαθμιστεί ως σοβαρές.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend