Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Επανάρχισε χθες ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η εκδίκαση της υπόθεσης απαγωγής των δυο μαθητών από Δημοτικό Σχολείο της Λάρνακας στις 25 Σεπτεμβρίου 2018, υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο Γιώργος Νικολάου άλλως Τζιώρτζ 35 χρονών από τη Λάρνακα. Στην προηγούμενη δικάσιμο, ο Νικολάου είχε παραδεχθεί ενοχή μόνο σε δύο κατηγορίες (μία για κάθε μαθητή), που αφορούν απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του. Αντίθετα, είχε αρνηθεί ενοχή στις δύο κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, οι οποίες αφορούσαν περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης. Κατά τη χθεσινή δικάσιμο, που ήταν ορισμένη για ακρόαση στις κατηγορίες που δεν παραδέχθηκε, ο κατηγορούμενος άλλαξε απάντηση και παραδέχθηκε και τις κατηγορίες της περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης. Σύμφωνα με το νόμο, η συγκεκριμένη κατηγορία επισύρει ποινή μέχρι και ισόβιας φυλάκισης, ενώ η απαγωγή ανηλίκων επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι εφτά χρόνια. Μετά την εξέλιξη αυτή, το κακουργιοδικείο όρισε την υπόθεση την 1η Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε ο Γ. Νικολάου θα παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Αεροσκάφος αυστριακής αεροπορικής εταιρείας με προορισμό το Κάιρο, προσγειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας, λόγω κακοκαιρίας που επικρατούσε στη περιοχή της Αιγύπτου. Η πτήση από τη Βιέννη προς το Κάιρο, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή προορισμού του, πραγματοποίησε εκτροπή και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Το αεροπλάνο αναχώρησε λίγες ώρες μετά με προορισμό τη πόλη προέλευσης του, δηλαδή την Βιέννη.

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς αναχώρησε χθες για το Παρίσι, όπου θα γίνει η εναρκτήρια συνάντηση των εκπροσώπων των 23 πόλεων της Ευρώπης που εγκρίθηκαν στην πρόσκληση για τα Δίκτυα Μεταφοράς Καλών Πρακτικών του Προγράμματος URBACT. Ο Δήμος Αθηένου εγκρίθηκε ως Επικεφαλής Εταίρος με την Πρόταση «Πόλεις Εθελοντισμού», για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό.

Και τέλος ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέα Βύρας στις 9 το πρωί θα επισκεφθεί το Εργοτάξιο του Δημοτικού Κήπου.

 

 

 

 

Send this to a friend