Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Αυτή η γυναίκα μετέτρεψε νεκρό δέντρο 110 ετών σε μαγική βιβλιοθήκη για την γειτονιά!
Αυτή η γυναίκα μετέτρεψε νεκρό δέντρο 110 ετών σε μαγική βιβλιοθήκη για την γειτονιά!

Αυτή η γυναίκα μετέτρεψε νεκρό δέντρο 110 ετών σε μαγική βιβλιοθήκη για την γειτονιά!

Αν και στις μέρες η πρόσβαση στη γνώση είναι πανεύκολη, με το πάτημα ενός κουμπιού, υπάρχει ακόμα κάτι μαγικό στα βιβλία. Σου επιτρέπουν να βυθιστείς στη μυθοπλασία και να διαβάσεις αργά και βαθιά, σε αντίθεση με τον πειρασμό του scroll και του skip και βοηθούν στην καλλιέργεια σημαντικών δεξιοτήτων όπως η κριτική σκέψη και η ενσυναίσθηση, δύο πράγματα που προφανώς λείπουν κοινωνία, λέει το boredpanda.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Little Free Library βοηθά να διασφαλίσουμε την έμφυτη αγάπη μας για τα βιβλία εμπνέοντας την αγάπη της ανάγνωσης, οικοδομώντας μια κοινότητα και ενισχύοντας τις ανταλλαγές βιβλίων σε γειτονιές σε όλο τον κόσμο.

Αυτές οι μικρές βιβλιοθήκες αναδύονται παντού. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 75.000 τέτοιες μίνι- βιβλιοθήκες σε 88 χώρες.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι αυτή που έφτιαξε μια οικογένεια από το Αϊντάχο των ΗΠΑ. Η Sharalee Armitage Howard, βιβλιοθηκάριος, καλλιτέχνης και πρώην βιβλιοδέτης, αποφάσισε ότι ο κορμός μιας λεύκας 110 ετών θα αποτελούσε το τέλειο σκηνικό για μια «Μικρή Βιβλιοθήκη».

«Κάποιος που είναι πρόθυμος να ξοδέψει τόσο χρόνο για να δώσει νέα ζωή σε ένα κούτσουρο δεν θα έκοβε ποτέ ένα υγιές δέντρο», δήλωσε η Sharalee. «Για χρόνια έπεφταν κλαδιά στο πεζοδρόμιο και το δρόμο ακόμη και όταν δεν φυσούσε. Ανησυχούσαμε μήπως τραυματιστεί κάποιος. Τελικά ένα κλαδί έπεσε στο αυτοκίνητο του γιου μας. Η μέση διάρκεια ζωής μιας λεύκας είναι 40-50 χρόνια. Έζησε ήδη το διπλάσιο»

Αφού σκάλισαν τον κορμό και έφτιαξαν στέγη, επένδυσαν το εσωτερικό και το εξωτερικό με φωτισμό για μια πραγματικά παραμυθένια εμφάνιση, δημιουργώντας μία από τις ωραιότερες βιβλιοθήκες που έχουμε δει ποτέ.

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή: mikropragmata.lifo.gr

Send this to a friend