Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Οι πέντε πιο οικονομικοί προορισμοί για το 2019
Οι πέντε πιο οικονομικοί προορισμοί για το 2019

Οι πέντε πιο οικονομικοί προορισμοί για το 2019

«Ταξιδεύω οικονομικά» δεν συνεπάγεται απαραίτητα με κάποιον συμβιβασμό στην ποιότητα των υπηρεσιών του ταξιδιού.

Σίγουρα υπάρχουν προορισμοί που χρειάζονται ένα μεγαλύτερο budget από άλλους, ωστόσο υπάρχουν αμέτρητες πρακτικές που μπορούν να εξασφαλίσουν στον ταξιδιώτη ένα οικονομικά φιλικό ταξίδι, χωρίς να κάνει κάποια έκπτωση στην εμπειρία του.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει για εσάς τους πέντε πιο οικονομικούς προορισμούς για το 2019. Η λίστα περιλαμβάνει μέρη που θα σας κάνουν να… τρίβετε τα μάτια σας!

Λοτζ, Πολωνία
Το Λοτζ είναι η τρίτη στη σειρά μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας και ιδανικός εναλλακτικός προορισμός για εσάς που επισκέπτεστε ξανά και ξανά το Βερολίνο και ψάχνετε κάτι παρόμοιο, αλλά και διαφορετικό. Η συγκεκριμένη πόλη τα τελευταία χρόνια, συγκεκριμένα την τελευταία δεκαετία, έχει υποστεί μία τεράστια μεταμόρφωση, καταφέρνοντας να συνδυάσει με εντυπωσιακό τρόπο στην αρχιτεκτονική της το σύγχρονο με το παραδοσιακό στοιχείο. Το γεγονός πως είναι μία πόλη που ενδείκνυται για επαγγελματικά ταξίδια, τα αεροπορικά εισιτήρια του Σαββατοκύριακου είναι πολύ οικονομικά, ενώ οι τιμές του φαγητού και του ποτού ικανοποιητικές για όλα τα πορτοφόλια.

Γεωργία
Η Γεωργία είναι ένας τόπος ζεστός, κοντινός αλλά άγνωστος, φιλόξενος, με χιονισμένα βουνά, λαχταριστές παραδοσιακές γεύσεις και ιδανικός προορισμός για όσους συνδυάζουν το ταξίδι με την συνεχή εξερεύνηση. Η Γεωργία ή Σακάρτβελο, σύμφωνα με τους ντόπιους, είναι ένα μέρος με πλούσια ιστορία και κουλτούρα που αξίζει να ανακαλύψετε. Θα απολαύσετε εξαιρετικές ποικιλίες κρασιού, θα απολαύσετε ατελείωτες βόλτες στα στενά σοκάκια της Παλιάς Πόλης και θα χαλαρώσετε σε κάποιο από τα θερμά λουτρά. Αν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε, ετοιμαστείτε να εντυπωσιαστείτε και να αναιρέσετε κάθε στερεότυπο που γνωρίζατε μέχρι σήμερα.

Βίλνιους, Λιθουανία
Βίλνα, Βίλνο, Βίλνιους, η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Λιθουανίας έχει χαρακτηριστεί από τους ντόπιους ως το «σημείο G» της Ευρώπης με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερους νεαρούς τουρίστες. Πρόκειται για έναν αναμφίβολα τολμηρό ισχυρισμό, με τον οποίο δεν θα διαφωνήσετε αν επισκεφθείτε αυτή την ιστορική πόλη. Διαθέτει πανέμορφους βοτανικούς κήπους, υπαίθριες αγορές, ξεναγήσεις που σχετίζονται με τη ζυθοποιία και τη βιοτεχνία και σίγουρα, δεν έχει ανακηρυχθεί τυχαία από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Μία επίσκεψη αρκεί για να το διαπιστώσετε!

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Μία τοποθεσία που κανένας δεν περίμενε να υπάρχει σε μία ανάλογη λίστα. Κι όμως το Ντουμπάι θεωρείται ένας από τους οικονομικούς προορισμούς για τη χρονιά που διανύουμε. Μπορεί στο άκουσμα και μόνο το μυαλό μας να πηγαίνει σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία και λαμπερούς ουρανοξύστες, όμως η ραγδαία τουριστική ζήτηση έφερε με τη σειρά της τη δημιουργία οικονομικότερων και σύγχρονων καταλυμάτων, διαθέσιμα για κάθε budget. Παρότι οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν κάπως υψηλές, υπάρχουν αμέτρητες προσφορές που θα σας εξασφαλίσουν μία πιο οικονομική λύση για το ταξίδι σας.

Τουρκία
Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η Τουρκία και η υποτίμηση της τουρκικής λίρας, την κατατάσσουν σε έναν από τους πιο οικονομικούς προορισμούς για το 2019. Μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να προγραμματίσετε μία επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη; Εμείς  συνιστούμε την Καππαδοκία. Θα απολαύσετε μία παραμυθένια πτήση με αεροπλάνο, θα επισκεφθείτε την υπόγεια πόλη Kaymakli, το κάστρο Uchisar, θα δοκιμάσετε και θα μαγευτείτε από την ντόπια και πλούσια σε μπαχάρια κουζίνα της!

Πηγή: CNN

 

Send this to a friend