Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

34χρονη κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι γύρω στις 9 χθες το βράδυ, αφού έκλεισε το περίπτερο στο οποίο εργάζεται, στην επαρχία Λάρνακας και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο της, δύο πρόσωπα, της επιτέθηκαν και αφού την ακινητοποίησαν, της έκλεψαν τη τσάντα της, η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 250 ευρώ και άλλα προσωπικά της αντικείμενα.

 

Δεκατρείς άνδρες, πρόσφυγες από τη Συρία, εντοπίστηκαν χθες βράδυ στη Λάρνακα και όπως ανέφεραν στην Αστυνομία μεταφέρθηκαν στην Κύπρο με βάρκα από την πόλη Μερσίνα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 6 χθες το απόγευμα εντοπίστηκαν να περπατούν στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας οκτώ άτυποι μετανάστες από τη Συρία, ενώ γύρω στις εννέα το βράδυ η Αστυνομία εντόπισε άλλους πέντε.

Οι 13 άνδρες ανέφεραν στην Αστυνομία ότι από τη Συρία μετέβησαν πεζοί στην Τουρκία και από εκεί πλήρωσαν σε διακινητή τρεις χιλιάδες δολάρια έκαστος για να τους μεταφέρει με βάρκα από τη πόλη Μερσήνα, στην Κύπρο.

 Οι παράνομοι μετανάστες οδηγήθηκαν στο χώρο υποδοχής προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά.

 

Την παραίτηση του Δημάρχου Λάρνακας και του Μητροπολίτη Κιτίου, ζητά το Δίκτυο Περιβαλλοντικών Ομάδων, επικαλούμενο τον αφανισμό του πρασίνου που, όπως υποστηρίζει, συντελείται στην τοποθεσία όπου προγραμματίζεται η ανέγερση του Metropolis Mall, πίσω από το ΚΕΝ.

Σε ανακοίνωσή του, το Δίκτυο Περιβαλλοντικών Ομάδων κάνει λόγο για αποκοπή περίπου 400 δέντρων από την συγκεκριμένη περιοχή, ενώ άλλα 80 δέντρα πιθανόν να επηρεαστούν κι αυτά εξαιτίας της ανάπτυξης του οδικού δικτύου που προβλέπεται στα σχέδια. Για τον λόγο αυτό ζητούν την παραίτηση τόσο του δημάρχου Ανδρέα Βύρα, όσο και του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου.

Ο Ανδρέας Βύρας σε δηλώσεις του μας ανέφερε ότι οι διαμαρτυρίες ειδικά για το πράσινο και το περιβάλλον είναι επιχειρήματα ατυχέστατα, υπενθυμίζοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή όπου προγραμματίζεται το έργο είναι οικιστική και σε περίπτωση που η γη οικοπεδοποιείτο για οικιστική ανάπτυξη, τότε ο επηρεασμός των δέντρων θα ήταν δυσμενέστερος. Στην περίπτωση, όμως, του επενδυτή που θα ανεγείρει το Metropolis Mall, ο κ. Βύρας ανέφερε ότι έχει δεσμευτεί πως όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα προχωρήσει στην μεταφύτευση ενός μεγάλου αριθμού δέντρων, μεγαλύτερου από τον αριθμό των δέντρων που θα επηρεαστούν από την ανάπτυξη.

 

Με την Πράσινη Σημαία, ως Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το 2018, βραβεύτηκε ο Δήμος Λάρνακας έπειτα από την αίτηση που έκανε στο Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας κι Εκπαίδευσης για τα Παγκύπρια Βραβεία «Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου». Ο Δήμος Λάρνακας συμμετείχε με το πρόγραμμα «Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι». Πρόκειται για πρωτοβουλία της Επιτροπής Εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας», την οποία υιοθέτησε ο δήμος της πόλης για σταδιακό τερματισμό της χρήσης πλαστικών καλαμακιών. Το έργο έχει διάρκεια από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι το τέλος του 2020 και σ’ αυτό συμμετέχουν ο δήμος, επιχειρήσεις και οργανισμοί. Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου.

 

Send this to a friend