Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Σκάφος-φάντασμα επανεμφανίστηκε 8 χρόνια μετά (εικόνες)
Σκάφος-φάντασμα επανεμφανίστηκε 8 χρόνια μετά (εικόνες)

Σκάφος-φάντασμα επανεμφανίστηκε 8 χρόνια μετά (εικόνες)

Μετά από οκτώ και πλέον χρόνια εγκατάλειψής του στον Ινδικό Ωκεανό, εντοπίστηκε το σκάφος μιας 16χρονης, αναποδογυρισμένο αλλά σχεδόν άθικτο.

Η Αστυνομία της νότιας Αυστραλίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του γιοτ «Wild Eyes», το οποίο εντοπίστηκε να επιπλέει κοντά στο νησί Καγκουρό, στα νότια της Αυστραλίας.

Το 12 μέτρων σκάφος εγκαταλείφθηκε το 2010 από την Αμερικανίδα Άμπι Σάντερλαντ, η οποία είχε επιχειρήσει να γίνει ο νεότερος άνθρωπος στον κόσμο που θα έκανε τον γύρο του κόσμου με σκάφος.

Η Άμπι έφυγε για πρώτη φορά από την Καλιφόρνια τον Ιανουάριο του 2010, αλλά αντιμετώπισε πρόωρα τεχνικά προβλήματα και έπρεπε να σταματήσει στο Μεξικό. Στη συνέχεια, κινήθηκε προς το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής τους επόμενους τρεις μήνες και κατόρθωσε να γίνει η νεότερη ναυτικός που πέρασε το Cape Horn, με τους απρόβλεπτους ανέμους και τα άγρια ​​κύματα.

Έπειτα, συνέχισε προς τον Ινδικό Ωκεανό όπου τα πράγματα για την ίδια δυσκόλεψαν. Λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής το σκάφος της ανατράπηκε, με αποτέλεσμα η ίδια να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το όνειρό της.

 

 

Όπως δήλωσε η ίδια, ο εντοπισμός του σκάφους της τη φόρτισε συναισθηματικά. Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε, είναι μάλλον απίθανη η ανάκτηση του «Wild Eyes» λόγω του μεγάλου κόστους.

Η εξέλιξη αυτή «έφερε στο μυαλό πολλές αναμνήσεις – κάποιες καλές και κάποιες όχι τόσο. Ήταν ωστόσο λίγο ανατριχιαστικό να βλέπεις το σκάφος μετά από τόσο καιρό» πρόσθεσε η ίδια.

Σε ανάρτησή της μετά την ανατροπή του σκάφους της το 2010, η 16χρονη τότε είχε γράψει πως προσπαθεί να ξεπεράσει το γεγονός πως δεν θα ξανάβλεπε το «Wild Eyes», ενώ ένα μήνα αργότερα αφότου επέστρεψε στην πατρίδα της, την Καλιφόρνια, είπε ότι είναι απίθανο να βρεθεί το σκάφος.

Ωστόσο, η μοίρα φαίνεται πως της επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη οκτώμισι χρόνια μετά…

Πηγή: philenews / in.gr

Send this to a friend