Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΛΑΡΝΑΚΑ : Παραμονές Χριστουγέννων 8μελης οικογένεια χωρίς τα απαραίτητα
ΛΑΡΝΑΚΑ : Παραμονές Χριστουγέννων 8μελης οικογένεια χωρίς τα απαραίτητα

ΛΑΡΝΑΚΑ : Παραμονές Χριστουγέννων 8μελης οικογένεια χωρίς τα απαραίτητα

Στην εποχή της αφθονίας των συνεχών αναβαθμίσεων της κυπριακής οικονομίας από διεθνείς οίκους αξιολόγησης, εξακολουθούν παραμονές του 2019 να υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν διαθέτουν ούτε καν τα απαραίτητα προς το ζην.

Ανάμεσα τους η οικογένεια Χρήστου και Έλενας Ζαχαρίου με τα 6 ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας από 8 μηνών μέχρι 17 χρονών.Διαμένουν σε ισόγειο διαμέρισμα- τρώγλη, στον προσφυγικό συνοικισμό Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα.

Είδαμε ιδίοις όμμασι τις τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης. Τα πλείστα διαμερίσματα εγκαταλειμμένα. Παντού σπασμένα γυαλιά και τρωκτικά να σεργιανίζουν στα δωμάτια ανενόχλητα.

Θέματα ασφαλείας ανύπαρκτα. Και όμως, εδώ, διαμένουν συνάνθρωποί μας.
Αθώα παιδικά προσωπάκια σκυθρωπά. Περιμένουν ότι αυτή η χρονιά θα είναι η πρώτη που θα ζήσουν την μαγεία του αγαπημένου των μικρών και μεγάλων. Δεν ένιωσαν την ζεστασιά του, ακούν μόνο τους φίλους τους να μιλούν για τον Άγιο Βασίλη.

Ο Χρίστος ξεκαθαρίζει στην κάμερα του ‘’SIGMA’’ ότι δεν ζητά χρήματα. Έμαθε να ζει με τα λίγα.

Το ερώτημα; Ποια θαλπωρή υπάρχει, όχι μόνο τις μέρες των γιορτών αλλά και μετά, σε αυτή την οικογένεια;
Ο Χρίστος, εποχιακός εργάτης, άνεργος αυτή την περίοδο, η Έλενα μονίμως άνεργη προσπαθούν με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν με τα έξι παιδιά τους. Η κατάσταση τραγική.

Και αυτή δυστυχώς δεν είναι η μόνη τραγική ιστορία.

Για άλλη μια φορά ο Κύπριος πολίτης καλείται να δείξει την ανθρωπιά και μεγαλοψυχία του στηρίζοντας μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις προβλήθηκε το ρεπορτάζ, η υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, ζήτησε διερεύνηση του θέματος αποστέλλοντας επί τόπου λειτουργό.

 

Send this to a friend