Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ (Βίντεο) Την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφάσισε το Υπουργικό
(Βίντεο) Την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφάσισε το Υπουργικό

(Βίντεο) Την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφάσισε το Υπουργικό

Την απόφαση για αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την σημερινή συνεδρία του (18/12). Σε σχετικές του δηλώσεις ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η Πυροσβεστική θα είναι πιο αποτελεσματική πλέον στον τρόπο λειτουργίας της.

«Ρυθμίζονται τα καθήκοντα και οι εξουσίες που θα ασκούνται καθώς τα σύγχρονα και τα αξιόπιστα κριτήρια πρόσληψης πυροσβεστών. Η Πυροσβεστική θα λειτουργεί πλέον αυτόνομα μακριά από την Αστυνομία», πρόσθεσε ο Υπουργός.

Εγκρίθηκε επίσης νομοσχέδιο για τους εθελοντές πυροσβέστες. «Πρόκειται για εκείνους τους πολίτες που σπεύδουν εθελοντικά στις πυρκαγιές να βοηθήσουν. Πλέον θα είναι οργανωμένοι και εκπαιδευμένοι σε ομάδες και θα μπορούν να προσφέρουν. Η Πυροσβεστική πλέον θα είναι πιο αποτελεσματική», είπε ο Υπουργός.

Πλέον σύμφωνα με τον Ιωνά Νικολάου, θα υπάρχει ο αρχιπύραρχος (Δ/ντης Πυροσβεστικής), πιο κάτω θα υπάρχουν αξιωματικοί πύραρχοι (Βοηθοί) και πιο κάτω θα καταλήγει η πυραμίδα στους τοπικούς πυροσβεστικούς σταθμούς.
Η Πυροσβεστική ουσιαστικά, δεν θα εντάσσεται πια στα σώματα ασφαλείας της Δημοκρατίας (δεν μεταφέρουν οπλισμό οι πυροσβέστες), θα υπάρχει ωστόσο στενή συνεργασία σε διάφορα ζητήματα με την Αστυνομία.

Τράγκολας: Πιο ισχυρή η Υπηρεσία

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της αυτονόμησης, ο Δ/ντης της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι πλέον η Υπηρεσία θα μπορεί να νιώθει πιο ισχυρή και θα παρέχει ποιοτικότερες υπηρεσίες στον πολίτη. «Σημασία έχει ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης», πρόσθεσε ο κ.Τράγκολας.

Οι διαδικασίες εξήγησε ο Δ/ντης τώρα θα είναι πιο ευέλικτες, θα προωθούνται υποστηρικτικές διαδικασίες όπως για παράδειγμα επιχειρησιακά θέματα και θέματα μηχανογράφησης. Θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες των μεταθέσεων και των προαγωγών αλλά και των νέων προσλήψεων εξειδικευμένου προσωπικού τόνισε ο κ.Τράγκολας.

Θα υπάρξουν προσλήψεις για παράδειγμα, χημικών μηχανικών, πολιτικών μηχανικών, τεχνικών υπολογιστών συμπλήρωσε ο Δ/ντης της Πυροσβεστικής. Οι προσλήψεις αυτές θα συμβάλουν στις συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνικές συνθήκες αλλά και της εξέλιξης της τεχνολογίας.

Send this to a friend