Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τέσσερα εκατομμύρια για την αγορά της Λάρνακας
Τέσσερα εκατομμύρια για την αγορά της Λάρνακας

Τέσσερα εκατομμύρια για την αγορά της Λάρνακας

Αυξημένος κατά τρία εκατομμύρια ευρώ, είναι ο προϋπολογισμός ανάπτυξης του Δήμου Λάρνακας, για το 2019 σε σχέση με τον περσινό προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα, προβλέπει κονδύλι περίπου 14,5 εκατ. για έργα ανάπτυξης, ενώ ο προϋπολογισμός ανάπτυξης του 2018 προέβλεπε σχεδόν 11,4 εκατ.

Τα μεγαλύτερα κονδύλια του νέου προϋπολογισμού, αντιστοιχούν στα  έργα, που συγχρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή την δημοτική αγορά, το κοινοτικό κέντρο, τη λέσχη και τον δημοτικό κήπο . Το θετικό είναι ότι τα κονδύλια από την Ε.Ε. (έχει εξασφαλιστεί συνολικό ποσό 18 εκατ.) μπορούν πλέον ν’ απορροφηθούν από τον δήμο, καθότι τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν απ’ αυτά τα ταμεία βρίσκονται ήδη στο στάδιο της υλοποίησης.

Μεταξύ άλλων, για την υπό ανέγερση δημοτική αγορά (στο τέρμα της οδού Ερμού) προβλέπεται κονδύλι 4 εκατομμυρίων, σχεδόν τρία εκατομμύρια για την ανάπλαση του Κοινοτικού Κέντρου, δύο εκατομμύρια για τη βελτίωση δρόμων, ενώ ένα εκατομμύριο προβλέπεται για την ανάπλαση της Λέσχης Λάρνακας και περίπου μισό εκατομμύριο για την ολοκλήρωση των έργων στον δημοτικό κήπο.

Η δημοτική αγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2020, ο δημοτικός κήπος θα παραδοθεί το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ σε διάστημα 15-18 μηνών υπολογίζεται να ολοκληρωθούν τα έργα ανάπλασης του Κοινοτικού Κέντρου και της Λέσχης Λάρνακας. Στον προϋπολογισμό ανάπτυξης του 2019 προβλέπεται, επίσης, σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ για την μετακίνηση των εγκαταστάσεων του ομίλου αντισφαίρισης σε χώρο δίπλα από το Κοινοτικό Κέντρο.

Όσον αφορά το έργο ανάπλασης του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί, στο κέντρο της πόλης, ο λόγος που στον προϋπολογισμό συμπεριλήφθη κονδύλι μόνο 70 χιλιάδων, είναι διότι το έργο αυτό βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού. Η ανάπλαση της ενορίας του Αη Γιάννη έχει προσωρινά ανασταλεί, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες του αποχετευτικού. Σε ότι αφορά τον τακτικό προϋπολογισμό του δήμου, προνοεί έσοδα 21 εκατ. 858 χιλιάδες κι έξοδα 21 εκατ. 850 χιλιάδες, με πλεόνασμα 6.700 ευρώ.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend