Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στο πνεύμα των γιορτών και σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς ζει η Λάρνακα. Ο αγαπημένος Άγιος των μικρών, ο Άγιος Βασίλης, θα κάνει αύριο στις 6.00 μ.μ., μια εντυπωσιακή είσοδο συνοδευόμενος από μαζορέτες και με τη συμμετοχή πολυπληθών ομάδων χορού και μπαλέτου της πόλης. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει θα είναι από την Πλατεία Τζων Κέννεντυ (Ακροπόλεως), στις οδούς Ερμού, Ζήνωνος Κιτιέως,  Ζήνωνος Πιερίδη, Λόρδου Βύρωνας, Γλάδστονος, και Πλατεία Τζων Κέννεντυ (Ακροπόλεως).

Ο Δήμος Λάρνακας πληροφορεί το κοινό ότι λόγω της παρέλασης και του πλήθους κόσμου που συγκεντρώνει κάθε χρόνο, θα αποκοπούν για την κυκλοφορία οι οδοί  Έρμου, Τμήμα της Ζήνωνος Κιτιέως από τη συμβολή με την Πλατεία Αχιλλέα Θεοδούλου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Φιλιού Ζαννέτου, Ζήνωνος Δ. Πιερίδη, Λόρδου Βύρωνος, Γλάδστωνος και οι πάροδοι που οδηγούν στις εν λόγω οδούς. Η αποκοπή θα γίνει από τις 2.00 μ.μ. μέχρι τις 9.00 μ.μ. της ίδιας ημέρας και τονίζεται ότι η στάθμευση τις οδούς που θα είναι αποκομμένες από την κυκλοφορία, θα απαγορεύεται.

Κατά την περίοδο των ρυθμίσεων που θα λαμβάνει η Τροχαία την περίοδο των Γιορτών, θα τοποθετηθούν τα κατάλληλα σήματα τροχαίας, απαγορευτικές και κατευθυντήριες πινακίδες παράκαμψης. Παράλληλα θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη διακίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Για τον κόσμο που θα κατακλύσει αύριο, αλλά και για όλες τις ημέρες των Γιορτών των Χριστουγέννων έχουν ληφθεί ανάλογα μέτρα για δωρεάν στάθμευση στους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης, παρκόμετρα και μετρητές στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης από αύριο μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2019.

Επίσης, θα χρησιμοποιούνται για στάθμευση οι προσωρινοί χώροι στάθμευσης, μετά από συνεννόηση με την Σχολική Εφορία Λάρνακας, Δημοτικού Σχολειού Καλογερά και Ευρυβιαδείου Γυμνασίου.

Σύμφωνα μάλιστα με χθεσινή ενημέρωση του Δήμου Λάρνακας, μετά από διευθέτηση με την Εταιρεία Lois Builders, ο χώρος στάθμευσης επί της οδού Ερμού, από Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, θα παραχωρηθεί για χρήση από το Κοινό. Η στενή συνεργασία Ιδιωτικού Τομέα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, βοηθούν ευρύτερα το έργο που επιτελεί ο Δήμος Λάρνακας, με αποτέλεσμα να προωθούνται και να υλοποιούνται έργα αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους τους Χορηγούς οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα για την πραγματοποίηση του χριστουγεννιάτικου προγράμματος. Τονίζεται ότι η παράνομη στάθμευση θα καταγγέλλεται.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν γίνει και για τον 22ο  Γύρο Λάρνακας, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο στις Φοινικούδες από το Σωματείο Δρομέων «Περικλής Δημητρίου».

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το Κοινό ότι για σκοπούς ομαλής διεξαγωγής της εκδήλωσης, θα γίνουν οι ακόλουθες Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: Η Λεωφόρος Αθηνών θα παραμείνει κλειστή για την κυκλοφορία από τις 2.00 π.μ. της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου 2018 μέχρι τις 2.00 μ.μ. Επίσης, θα παραμείνουν  κλειστές οι  οδοί Αγκύρας, Κεναν και τμήμα της οδού Πιαλέ Πάσα  από τις 9.00 π.μ. μέχρι και τις 12.00 μ.

Κατά την περίοδο των πιο πάνω ρυθμίσεων, θα τοποθετηθούν τα κατάλληλα σήματα τροχαίας απαγορευτικές και κατευθυντήριες πινακίδες παράκαμψης. Παράλληλα θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη διακίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Παρακαλείται το κοινό, όπως συμμορφώνεται στις υποδείξεις της Τροχαίας, της Τροχονομίας του Δήμου Λάρνακας και στα σήματα τροχαίας.

 

Μπορεί να έρχονται Άγιες Ημέρε,ς αλλά η Λάρνακα δεν ξεχνάει το «βραχνά» με τα πετρελαιοειδή που παραμένουν παρά τις υποσχέσεις στο Δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας, εγκυμονώντας κίνδυνο για τους κατοίκους. Οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Λιβαδιών Ανδρέας Βύρας και Μάριος Αρμένης, θα συναντήσουν στις  12.30 μ.μ. στο Υπουργείο Ενέργειας τους Υπουργούς Ενέργειας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Γεωργίας, έχοντας ως μόνο θέμα συζήτησης τη μετακίνησης των Εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών και Υγραερίου και την πρόοδο ή όχι των μέχρι τώρα ενεργειών. Θα γίνει αυστηρός έλεγχος για να διαπιστωθεί κατά πόσον έχουν τηρηθεί ή όχι τα σημεία ενεργειών του οδικού χάρτη που είχαν συμφωνήσει οι Δήμοι Λάρνακας και Λιβαδιών με την Κυβέρνηση.

 

Αυτή την περίοδο εκπονείται το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για το Δήμο Λάρνακας Η πόλη για την πόλη! #SUMP4Larnaca. Ιδιαίτερα σημαντικό για το σχέδιο είναι να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες των πολιτών ώστε οι προτεινόμενες λύσεις να ανταποκρίνονται σε αυτές. Οι πολίτες καλούνται να αφιερώσουν μερικά λεπτά από το χρόνο τους για να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο που έχει ετοιμαστεί από τον ανάδοχο του έργου. Το ερωτηματολόγιο αφορά τις μετακινήσεις του κάθε ενός ξεχωριστά.

Συνεπώς σε ένα νοικοκυριό με περισσότερα του ενός ατόμων, το ερωτηματολόγιο θα πρέπει να συμπληρωθεί από το κάθε μέλος του νοικοκυριού. Για παιδιά μικρότερα των 12 ετών, το ερωτηματολόγιο μπορούν να συμπληρώσουν οι κηδεμόνες τους. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας. Για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο στα Ελληνικά: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4Wb_YS-sA3w4NDdmzpbTOOEe-rKL4pL4shbxbAZ8BfmTU2g/viewform?fbclid=IwAR3OPpDzU71KOCytvBEvY1RJMcpWSuC5siqqVHry-ZXITVBJxx1GWPnruF8

 

Το προσωπικό του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας, αντάλλαξε απόψεις με τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου προς την πόλη καθώς επίσης και την αύξηση της παραγωγικότητας. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο και Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, στην παρουσία Υπηρεσιακών Λειτουργών, συζητήθηκαν προβλήματα που προκύπτουν αλλά και τρόποι επίλυσης, ώστε ο Δημότης να έχει την καλύτερη δυνατή καθημερινότητα. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις και με άλλα Τμήματα του Δήμου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

 

Γνωριμία με την περιοχή της «Σκάλας» και τους κεραμίστες της περιοχής, με τη συνοδεία επαγγελματία ξεναγού, προτείνει για σήμερα, το επιτυχημένο Πρόγραμμα Δωρεάν Χειμερινών Εμπειριών, που προσφέρεται σε ξένους και ντόπιους επισκέπτες, οι οποίοι διαμένουν σε ξενοδοχειακά καταλύματα της επαρχίας Λάρνακας.

Το θεσμοθετημένο πλέον Πρόγραμμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για έβδομη συνεχή χρονιά, διαρκεί μέχρι την 31η Μαρτίου 2019. Στόχος είναι ο εμπλουτισμς του χειμερινού τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας, καθώς και η ενίσχυση της εμπειρίας του επισκέπτη, μέσω της γνωριμίας με τον πολιτισμό και την τοπική παράδοση.

 

Θα του τα ψάλλουν του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα,  στις 10.00 π.μ. στο Γραφείο του, οι μαθητές του Γυμνασίου Δροσιάς. Μιλάμε βεβαίως για τα Κάλαντα όπως είθισται κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες.

6.30 μ.μ. Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων «Μιχάλης Κακογιάννης».

Send this to a friend