Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στις 4μμ ενάντια στην ανέγερση του Mall στην επαρχία Λάρνακας.

Η διαμαρτυρία των πολιτών θα πραγματοποιηθεί δίπλα από το ΚΕΝ Λάρνακας, εκεί δηλαδή όπου χωροθετείται η ανέγερση του Mall. Εναντίον της ανέγερσης του Mall έχει ταχθεί η ΠΟΒΕΚ και μερίδα πολιτών που εκφράζουν φόβους για κυκλοφοριακά προβλήματα και οχληρία που δυνατόν να προκληθούν από την λειτουργία του Mall.

Οι καταστηματάρχες θεωρούν ότι το εμπορικό αυτό κέντρο θα είναι ένα σοβαρότατο πλήγμα στον κύκλο των εργασιών τους.

Κατά του Mall τάσσεται και το Κίνημα Οικολόγων που βλέπει το θέμα ως σοβαρή καταστροφή στις αιωνόβιες χαρουπιές και κυπαρίσσια που βρίσκονται στην περιοχή. Αναφέρεται σε ανακοίνωση των Οικολόγων: «Παρά τις διαμαρτυρίες και τα έντονα διαβήματα προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και Τμήματα της Κυβέρνησης, η ανέγερση του Mall Λάρνακας δεν φαίνεται να σταματά, αναφέρεται σε ανακοίνωση των Οικολόγων, όπου γίνεται λόγος για οικολογική καταστροφή, η οποία επιφέρει εκκοπή δέντρων μεγάλης ηλικίας. Οι αντιδράσεις πέτυχαν τουλάχιστον να επιφέρουν τους όρους ώστε με την αποπεράτωση του Mall, να τοπιοτεχνηθεί ο χώρος και να φυτευτούν πολλαπλάσια δέντρα από αυτά που κόπηκαν. Όμως δεν μπορεί να αποκατασταθεί ένα δάσος από μεγάλα δέντρα με νεαρά δεντρύλλια!» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Πέφτει σήμερα η αυλαία για την 1η Biennale της Λάρνακας την πρώτη εκδήλωση του είδους που διοργανώθηκε ποτέ στην Κύπρο, μια τεράστια δουλειά που διεκπαιρεώθηκε από μια ομάδα καλλιτεχνών και φιλότεχνων με τη στήριξη πάντα του Δήμου Λάρνακας.

Παράλληλα με το κυρίως εκθεσιακό μέρος, στο πλαίσιο της Μπιενάλε φιλοξενήθηκαν στην πόλη της Λάρνακας μια σειρά από καλλιτεχνικές και πολιτιστικές διοργανώσεις όπως συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, διαλέξεις κλπ.

Ο κύκλος της Μπιενάλε Λάρνακας 2018  κλείνει απόψε στις 19:00 στην Δημοτική πινακοθήκη Λάρνακας όπου θα γίνει απολογισμός της Μπιενάλε από τους διοργανωτές.

Πέραν της οργανωτικής ομάδας της Μπιενάλε, την όλη εκδήλωση στήριξε το Ε.ΚΑ.ΤΕ. ο Πολιτιστικός όμιλος Λάρνακας ΑΡΤΙΟΝ, το Larnaca Tourism Board, αριθμός ΜΚΟ και άλλων φορέων όπως και πολλές επιχειρήσεις της πόλης της Λάρνακας.  Μεγάλοι χορηγοί ήταν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και ο Δήμος Λάρνακας.

 

για Την Τουρκοκύπρια δημοσιογράφο Σεβγκιούλ Ουλουντάγ, θα τιμήσει ο Δήμος Λύσης σε σεμνή  Τιμητική εκδήλωση που θα διοργανώσει διοργανώνει στις 19:30, στο Θέατρο του Λυκείου Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα. Η Τουρκοκύπρια δημοσιογράφος, θα τιμηθεί για τη συμβολή της στην ανεύρεση των σορών των Λυσιωτών που βρίσκονταν στον κατάλογο των αγνοουμένων, αλλά και γενικότερα αγνοουμένων της Κύπρου από άλλες πόλεις.

 

Αυλαία απόψε και για το 7ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο οποίο συμμετείχαν 7 θεατρικές ομάδες.

Στις 8 μ.μ. στο σινεμά Καλλιθέα στην Αραδίππου ο Όμιλος Κοντεατών και Φίλων Τέρψις θα παρουσιάσει το Θεατρικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα.

Συντελεστές έργου: Σκηνοθεσία-Διασκευή: Μαρία Γεωργίου Κρασιά Μουσικές επιλογές: Μαρία Γεωργίου Κρασιά Επιμέλεια Σκηνικών: Μαρία Γεωργίου Κρασιά Υποστήριξη ήχου: Αντώνης Ιωσήφ Φωτισμός – ήχος: Ηχοτεχνική Λτδ. Η είσοδος είναι ελεύθερη

 

Συνάντηση με την Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Νατάσα Πηλείδου, στο Γραφείο της Υφυπουργού στη Λεμεσό   θα έχει στις 9:30πμ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας

 

Δύο μαθητές που φοιτούν Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας θα βραβεύσει ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας στο πλαίσιο επίσκεψης του η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 6μμ. στο Επίσκεψη Δημάρχου στο και βράβευση δυο μαθητών

 

Τη Χριστουγεννιάτικη της Εκδήλωση διοργανώνει στις 3μμ η Εταιρία Plus Properties. Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

 

Send this to a friend