Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση από τη Σκαλιώτισσα

Συνεχίζεται το πρωί μετά από την προχθεσινή αναβολή, η υπόθεση ενώπιον Κακουργιοδικείου, για την οποία κατηγορείται ο υπό διαθεσιμότητα Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας Λευτέρης Εμπεδοκλής.  Η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας για να διερευνηθεί η πιστότητα βίντεο που ζήτησε η υπεράσπιση να παρουσιαστεί. Το βίντεο σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης εμφανίζει τον τέως Δήμαρχο Ανδρέα Λουρουτζιάτη και τον κατηγορούμενο Δημοτικό Γραμματέα, να προβαίνουν σε δηλώσεις μετά από συνεδρία της Βουλής στις 08.09.2015, την επίμαχη δηλαδή ημέρα, που ο υπό διαθεσιμότητα Δημοτικός Γραμματέας κατηγορείται ότι έλαβε μίζα 30.000 ευρώ.

Εναντίον του υπό διαθεσιμότητα Δημοτικού Γραμματέα Λάρνακας Λευτέρη Εμπεδοκλή, εξετάζονται υποθέσεις κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Το Δικαστήριο αποφάσισε όπως η υπόθεση συνεχιστεί στις 13 Δεκεμβρίου 2018.

Το πρωί με την έναρξη της διαδικασίας ο Συνήγορος Υπεράσπισης, ζήτησε να προβληθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου βίντεο το οποίο, ανέφερε,  ότι είχε εξασφαλίσει από το κανάλι Μέγκα.

Η Κατηγορούσα Αρχή που ανέφερε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη του συγκεκριμένου βίντεο, ζήτησε αναβολή της υπόθεσης διότι όπως είπε, δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία λήψης των πλάνων. Επίσης ανέφερε, ότι το USB  με τα πλάνα που παρουσίασε η Κατηγορούσα Αρχή, δεν συνοδευόταν από επιστολή του καναλιού Μέγκα, στην οποία να επιβεβαιώνεται η ημερομηνία λήψης των πλάνων, και ζήτησε χρόνο για να διερευνηθεί το θέμα από τον ανακριτή της υπόθεσης.

Ο τελών υπό διαθεσιμότητα Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας κατηγορείται ότι στις 8/9/2015 έλαβε από επιχειρηματία το ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ για νομιμοποίηση παρανομιών στο υποστατικό του στη περιοχή Μακένζι. Το Κακουργιοδικείο έχει ήδη αποφανθεί ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του κατηγορουμένου.

 

Η Νομική Σχολή του Uclan Cyprus στην Πύλα, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο, Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις 6.00 μ.μ.

Ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης

 

Υποτροφίες  έχουν προκηρύξει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «θέλοντας να προωθήσουν την εκπαίδευση στελεχών του ευρύτερου τουριστικού τομέα, ανακοινώνουν την προκήρυξη υποτροφιών, με έναρξη τον Ιανουάριο του 2019».

 

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα δοθούν:5 υποτροφίες ύψους 40% στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Internship Hospitality and Tourism Management (από €10,500 συνολικά δίδακτρα σε €6,300).10 υποτροφίες ύψους 30% έκαστη στα αρχικά δίδακτρα για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου (από €10,500 σε €7,350).Τα μαθήματα για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου προσφέρονται είτε για πλήρη φοίτηση ενός έτους είτε για μερική φοίτηση δύο ετών, με ευέλικτη διδασκαλία.

Τόσο το MBA όσο και το Cybersecurity είναι διαθέσιμα με εκπαίδευση εξ’ αποστάσεως (distance learning), με το ΜBA Distance Learning, να προσφέρεται για τον Ιανουάριο του 2019 στην ειδική τιμή των €5,000, προστίθεται στην ανακοίνωση. Οι υποτροφίες ισχύουν μόνο για καινούριους μαθητές που ενδιαφέρονται για εγγραφή τον Ιανουάριο του 2019,  νοουμένου ότι πληρούν τα κριτήρια εισδοχής.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών και για τα κριτήρια εισδοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  στη σελίδα www.uclancyprus.ac.cy καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Δίωρη ξενάγηση στην πόλη της Λάρνακας, με επαγγελματία ξεναγό, προσφέρει για σήμερα το επιτυχημένο Πρόγραμμα Δωρεάν Χειμερινών Εμπειριών, που προσφέρεται σε ξένους και ντόπιους επισκέπτες, οι οποίοι διαμένουν σε ξενοδοχειακά καταλύματα της επαρχίας Λάρνακας, η τοπική ΕΤΑΠ.

Το θεσμοθετημένο πλέον Πρόγραμμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για έβδομη συνεχή χρονιά, στόχο έχει τον εμπλουτισμό του χειμερινού τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας καθώς και την ενίσχυση της εμπειρίας του επισκέπτη μέσω της γνωριμίας με τον πολιτισμό και την τοπική παράδοση.

 

Επίσκεψη στο Χρυοστόμειο Μέλαθρο, θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, στις 10:30 το πρωί, στο πλαίσιο των επισκέψεων σε Ευαγή Ιδρύματα που, προγραμματίζει τις ημέρες των γιορτών

Τέλος στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας στις 2μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Συνεδρία της Επιτροπής Εργοδότησης Εργατών.

Send this to a friend