Home ΛΑΡΝΑΚΑ Φωνές για το Mall
Φωνές για το Mall

Φωνές για το Mall

Εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ανέγερση του Metropolis Mall  στη Λάρνακα πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα πολίτες και καταστηματάρχες της πόλης, σε συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Η διαμαρτυρία έγινε στο χώρο δίπλα από το ΚΕΝ    Λάρνακας, εκεί δηλαδή όπου χωροθετήθηκε η ανέγερση του Mall. Η ΠΟΒΕΚ Λ/κας τάσσεται κατά της δημιουργίας του εμπορικού κέντρου, υποστηρίζοντας ότι το έργο αυτό θα είναι ένα σοβαρότατο πλήγμα στον κύκλο εργασίας των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες κάνουν λόγο για κυκλοφοριακά προβλήματα και οχληρία που δυνατόν να προκληθούν από την λειτουργία του Mall. Κατά της ανέγερσης Mall τάσσεται και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, που μιλά για οικολογική καταστροφή με την εκκοπή αιωνόβιων δέντρων που βρίσκονται στην περιοχή. Παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν, η νοτιοαφρικανική εταιρεία Acsion Ltd που θα ανεγείρει το Metropolis Mall έχει ήδη ξεκινήσει τις πρώτες χωματουργικές εργασίες στο τεμάχιο πίσω από το ΚΕΝ Λάρνακας, αφού από τον περασμένο Νοέμβριο έχει εξασφαλίσει την πολεοδομική άδεια. Πρόκειται για εκκλησιαστική γη, συνολικής έκτασης 33 χιλιάδων τ.μ. Η επένδυση που προγραμματίζεται υπολογίζεται στα 60 εκατ. Το Metropolis Mall της Λάρνακας αναμένεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2020. Θα περιλαμβάνει περίπου 100 εμπορικά καταστήματα, υπεραγορά, καφεστιατόριο, κινηματογράφο και πέραν των χιλίων θέσεων στάθμευσης.

«Είναι μια τεράστια ανάπτυξη που δεν μπορούμε να την εμποδίσουμε», δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν και πρόσθεσε: «Δική μας ευθύνη, σαν δήμος, είναι ο εξωραϊσμός του εμπορικού κέντρου της πόλης, έτσι ώστε ν’ αυξηθεί η κίνηση και ο κύκλος εργασίας των καταστημάτων. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που ήδη προωθούμε σειρά έργων υποδομής στο κέντρο, όπως είναι η νέα δημοτική αγορά, η βελτίωση δρόμων και πεζοδρομίων, η αναπαλαίωση του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί κ.α.».

Όσον αφορά τις καταγγελίες  για εκκοπή αιωνόβιων δέντρων, ο κ. Βύρας είπε ότι οι εργασίες αυτές γίνονται με την σύμφωνο γνώμη του Τμ. Δασών, αφού η εταιρεία θα προχωρήσει σε μεταφύτευση πολλών νέων δέντρων με την ολοκλήρωση του έργου. Ο κ.Βύρας είπε ότι σε διάστημα 15-20 ημερών αναμένεται να εκδοθεί και η οικοδομική άδεια, οπότε με τον νέο χρόνο θα ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ


Send this to a friend