Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ενάντια στην ανέγερση του Mall οι καταστηματάρχες της πόλης μας
Ενάντια στην ανέγερση του Mall οι καταστηματάρχες της πόλης μας

Ενάντια στην ανέγερση του Mall οι καταστηματάρχες της πόλης μας

Εκδήλωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη  και ώρα 4.00 μ.μ., ενάντια στην ανέγερση του Mall στην επαρχία Λάρνακας.

Η διαμαρτυρία των πολιτών, θα πραγματοποιηθεί δίπλα από το ΚΕΝ Λάρνακας, εκεί δηλαδή όπου χωροθετείται η ανέγερση του Mall. Εναντίον της ανέγερσης του Mall έχει ταχθεί η ΠΟΒΕΚ και μερίδα πολιτών που εκφράζουν φόβους για κυκλοφοριακά προβλήματα και οχληρία που δυνατόν να προκληθούν από την λειτουργία του Mall.

Οι καταστηματάρχες θεωρούν ότι το εμπορικό αυτό κέντρο θα είναι ένα σοβαρότατο πλήγμα στον κύκλο των εργασιών τους.

Κατά του Mall τάσσεται και το Κίνημα Οικολόγων που βλέπει το θέμα ως σοβαρή καταστροφή στις αιωνόβιες χαρουπιές και κυπαρίσσια που βρίσκονται στην περιοχή. Αναφέρεται σε ανακοίνωση των Οικολόγων: «Παρά τις διαμαρτυρίες και τα έντονα διαβήματα προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και Τμήματα της Κυβέρνησης, η ανέγερση του Mall Λάρνακας δεν φαίνεται να σταματά, αναφέρεται σε ανακοίνωση των Οικολόγων, όπου γίνεται λόγος για οικολογική καταστροφή, η οποία επιφέρει εκκοπή δέντρων μεγάλης ηλικίας. Οι αντιδράσεις πέτυχαν τουλάχιστον να επιφέρουν τους όρους ώστε με την αποπεράτωση του Mall, να τοπιοτεχνηθεί ο χώρος και να φυτευτούν πολλαπλάσια δέντρα από αυτά που κόπηκαν. Όμως δεν μπορεί να αποκατασταθεί ένα δάσος από μεγάλα δέντρα με νεαρά δεντρύλλια!» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Της Αργυρώς Ζουπανιώτου

Send this to a friend