Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Εξελίξεις από χρόνου…
Εξελίξεις από χρόνου…

Εξελίξεις από χρόνου…

Αρχές του 2019 δρομολογούνται οι όποιες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Αλκής και την καταγγελία δύο ποδοσφαιριστών της που αντιμετωπίζουν σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Έγκυρη αστυνομική πηγή δήλωσε ότι οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας συμπλήρωσαν τον φάκελο της υπόθεσης και ήδη τον έχουν αποστείλει στη Νομική Υπηρεσία, προκειμένου να τον μελετήσει ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης και να δώσει οδηγίες ως προς τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης, δηλαδή κατά πόσο δικαιολογείται ή όχι η άσκηση ποινικής δίωξης.

Οι εξεταστές της υπόθεσης μετά την ολοκλήρωση των ερευνών και ανακρίσεων που έκαναν, έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, τα οποία και απέστειλαν στον Γενικό Εισαγγελέα για να τα μελετήσει, αναφέροντάς του παράλληλα και τις εισηγήσεις τους. Πλέον, αυτό που απομένει είναι η τελεσίδικη θέση του Κ. Κληρίδη ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης, κάτι που αναμένεται να γνωστοποιηθεί αρχές του νέου χρόνου.

Οι δύο ποδοσφαιριστές της Αλκής, Παναγιώτης Φραγκέσκου, 27 χρόνων και Παναγιώτης Λοιζίδης, 23 χρόνων, αναγκάστηκαν να διακόψουν την καριέρα τους, αφού έπειτα από ιατρικές εξετάσεις διεγνώσθησαν με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Και οι δύο έδωσαν γραπτές καταθέσεις στο ΤΑΕ Λάρνακας, καταγγέλλοντας ότι τα ενδοφλέβια ενέσιμα σκευάσματα που τους χορηγήθηκαν από συγκεκριμένο κλινικό εργαστήρι με τον οποίο η Αλκή (και άλλα σωματεία και αθλητές) συνεργαζόταν κατά την περσινή περίοδο, πιθανόν να είναι η αιτία των παθήσεων που τους παρουσιάστηκαν. Θυμίζουμε, ότι από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αλκής Άντης Λόππας δήλωσε ότι το σωματείο του είναι «καθαρό», ξεκαθαρίζοντας ότι ουδέποτε έχει χορηγήσει παράνομα σκευάσματα σε αθλητές του.

Καλά ο Λοιζίδης

—————————-

Στο μεταξύ, την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, προέκυψε μια σημαντική εξέλιξη, που ενδεχομένως να διαφοροποιήσει άρδην τις εξελίξεις γύρω από αυτή την υπόθεση. Ο ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Λοιζίδης μέσω ανάρτησής του στα social media ανέφερε ότι μετά από εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις που έκανε στο εξωτερικό οι αρχικές ενδείξεις περί καρδιοπάθειας ανατράπηκαν και ότι μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του. Ως εκ τούτου, αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις της Αλκής.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend